Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου

eisaggeliki-paremvasi-gia-tin-epithesi-ston-prytani-toy-oikonomikoy-panepistimioy0

Άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η βιαιότατη επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδες που προσδιορίζονται ως αναρχικοί, που βιαιοπράγησαν εναντίον του και κατέστρεψαν ολοσχερώς την αίθουσα της πρυτανείας.

Η εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώθηκε για να διερευνηθεί σε όλη του την έκταση η εν λόγω επίθεση, που προκάλεσε αποτροπιασμό και πολιτική καταδίκη.

Τις έρευνες με εισαγγελική εντολή θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να κινηθούν οι διαδικασίες για αδικήματα όπως παράνομι βία, διακεκριμένες φθορές και λοιπά. Σε δηλώσεις καταδίκης ήδη έχουν προβεί τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και ο υπουργός Προσταςίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Πάντως, οι φωτογραφίες με τις εκτεταμένες φθορές μέσα στην αίθουσα της πρυτανείας όπως και εκείνη με τον πρύτανη στο λαιμό του οποίου έχουν κρεμάσει ταμπέλα με το σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έχουν προκαλέσει σόκ για τη βιαιότητα των δραστών.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη-Πρυτάνεων τη Δευτέρα

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

 

 

 

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr