Εικόνες από την περιφορά του Επιταφίου στη Μητρόπολη Αθηνών


ΜE ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
 πραγματοποιήθηκε η χώρα η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

 

Η ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε στους ναούς, ενώ η περιφορά του περιορίστηκε στο προαύλιο των εκκλησιών για την προστασία της δημόσια υγείας. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το προσκύνημα του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε εκτός ναού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους.

 

 

Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ιερείς, νεωκόροι, ψάλτες και λοιπό προσωπικό των ορθόδοξων ναών υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν διάδοση του ιού κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών. Εντός του ναού επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, ενώ και στον προαύλιο χώρο συστήνεται η τήρηση αποστάσεων, ιδανικά 10 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

 

περιφορά επιταφίου

 

περιφορά επιταφίου

 

περιφορά επιταφίου

 

περιφορά επιταφίου

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξήλθε νωρίτερα σήμερα στο προαύλιο της Μητρόπολης για να ευλογήσει τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Στο προαύλιο έχει τοποθετηθεί εξέδρα ώστε ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιερείς να ψάλλουν κατά την περιφορά.

 

Στον Πειραιά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 

Στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς έφτασε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να παρακολουθήσει την ακολουθία του επιταφίου.

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα, έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, και τον αρχιμανδρίτη Νήφων Καπογιάννη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, την υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

 

περιφορά επιταφίου

 

περιφορά επιταφίου

 

Στο Ναό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον γιο του, Κωνσταντίνο, παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο».

 

περιφορά επιταφίου

 

περιφορά επιταφίου

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου: www.lifo.gr