Έφτασε στο Παλαιοχώρι η φωτιά


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, 08:02

Με επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλο το βράδυ οι δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να ελέγξουν το μέτωπο της φωτιάς που καίει στα Βίλια εδώ και δύο ημέρες. Μπορεί η εικόνα στην περιοχή να είναι καλύτερη σήμερα Τετάρτη, ωστόσο το μέτωπο της φωτιάς έχει επεκταθεί προς την πλευρά του Παλαιοχωρίου και το χωριό Θέα. Πρόκειται για περιοχές με μεγάλη δασική έκταση και πολλές κατοικίες. Χθες, η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε τους πολίτες των περιοχών αυτών να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς η φωτιά βρίσκεται στα 5 χλμ.

Στα Βίλια οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές και διάσπαρτες εστίες. Ήδη από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και παραμένουν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει κρίσιμη με το θετικό να είναι πως λόγω των ανέμων και των εναερίων μέσων χθες, η φωτιά πλέον βρίσκεται στη κορυφογραμμή των βουνών. Σε κίνδυνο βρίσκεται και ο Προφήτης Ηλίας καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση στο βουνό.

Στον δρόμο που κατευθύνεται προς τον οικισμό Θέα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πυροσβεστικά οχήματα τα οποία δεν μπορούν να ανέβουν στο βουνό και να επιχειρήσουν από εκεί καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και περιμένουν η φωτιά να κατέβει χαμηλότερα προκειμένου να επιχειρήσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου και όπως αναφέρεται, η Κατηγορία 3 ισχύει για:

    Αττική και Κύθηρα

    Εύβοια

    περιοχές Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας

    περιοχές Ηπείρου

    περιοχές Θεσσαλίας

    περιοχές Κεντρικής Μακεδονίας

    περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

    Πελοπόννησο

    Κρήτη

    Δωδεκάνησα

    Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, 08:02

Πηγή άρθρου: www.zougla.gr