Δίνει «τυράκια» ο Άδωνις πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις

Άδωνις Γεωργιάδης

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Εξαγγελίες για τα προνόμια των εμβολιασμένων πριν από την επίσημη ενημέρωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.30, έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Ωστόσο, και για μια ακόμη φορά, ουσιαστικά την ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων η κυβέρνηση τη μεταφέρει στους επιχειρηματίες και στους ίδιους τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Άδ. Γεωργιάδη, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. 

Επίσης, όσον αφορά τι θα ισχύει για τα καταστήματα εστίασης, είπε ότι θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ωστόσο, ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί ειδική διαδικασία.

Σχολιάζοντας το freedom pass, και το «χαρτζιλίκι» των 150 ευρώ που ανακοίνωσε για τους νέους 18 έως 25 ετών χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να τους παρακινήσει να πάνε να εμβολιαστούν, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε ότι αυτό είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν τη μικρότερη ενίσχυση από όλους όσους επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι ο στόχος για 80% εμβολιασμών μέσα στον Ιούλιο έχει χαθεί. Όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, είπε, «σύντομα θα φτάσουμε στο 60%» σε ό,τι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Πάντως, διέψευσε τα σενάρια που λένε ότι το οικονομικό κίνητρο των 150 ευρώ στους νέους έχει προεκλογικό πρόσημο γιατί η κυβέρνηση σχεδιάζει σύντομα εκλογές. Υποστήριξε ότι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, η Ν.Δ. έχει προβάδισμα μεγαλύτερα του 17% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στο μέσον της θητείας της και αυτό είναι απάντηση σε τέτοιου είδους σενάρια.

♦ Να σημειωθεί ότι η επίσημη ενημέρωση θα γίνει στις 12:30, με συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, όπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη.

Τη συνέντευξη θα συντονίσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr