Δηλώνει έτοιμος για συμβιβασμούς και για άμεσο διάλογο με τον Πούτιν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι πιστεύει πως η τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να διευθετηθεί μόνο μέσω του άμεσου διαλόγου του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ δήλωσε έτοιμος για συμβιβασμούς.

«Το θέμα δεν είναι στο τι μπορώ να δεσμευτώ. Στόχος μου σε οποιονδήποτε διάλογο είναι να βάλω ένα τέλος στον πόλεμο με τη Ρωσία», είπε σε συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε εάν είναι έτοιμος να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

«Είμαι έτοιμος να κάνω ορισμένα βήματα για αυτό [για τον τερματισμό του πολέμου]. Είμαι έτοιμος για συνομιλίες, έτοιμος για συμβιβασμούς. Αλλά δεν μπορούν να είναι προδοσία του λαού μου», είπε. «Και το άλλο μέρος θα πρέπει να είναι έτοιμο για συμβιβασμούς επίσης».

«Αυτή είναι η μόνη διέξοδος από αυτήν την κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο και πολύ νωρίς να μιλήσουμε για λεπτομέρειες. Δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ των προέδρων και μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο μόνο μέσω απευθείας συνομιλιών μεταξύ των δύο προέδρων», ανέφερε.

(Πηγή: Bild, TASS)

Πηγή άρθρου: www.902.gr