Διαμαρτυρία ΕΣΗΕΑ και στη… συνάδελφο Πελώνη

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εκτός από την επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, με το ίδιο αίτημα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με άλλη επιστολή προς την κυβερνητική εκπρόσωπο, διαμαρτύρεται για την έλλειψη ενημέρωσης των δημοσιογράφων αναφορικά με τα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι για σήμερα στις δύο μετά το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί – όπως ανακοινώθηκε χθες – η πρώτη συνέντευξη τύπου με παρουσία δημοσιογράφων, μετά από μέρες, του Νίκου Χαρδαλιά. 

Στην επιστολή της η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει και το γεγονός της μη ενημέρωσης από τον υπουργό ΠροΠο, για την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, καθώς και για την έρευνα και απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν άπραγοι τα γεγονότα.

Η επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ προς την Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για την επιλογή της κυβέρνησης να παράσχει πλημμελή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται επί μέρες σ’ όλη την Ελλάδα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις. Ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να θέτουν ερωτήματα και η ενημέρωση είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα για ενημέρωση.

Εσείς, ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος και μέλος της Ένωσης Συντακτών γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ενημέρωση των δημοσιογράφων αποτελεί βασική παράμετρο του Κώδικα Δεοντολογίας. Όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας».

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, καθώς και για την έρευνα και απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν άπραγοι τα γεγονότα.

 

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr