Χαρδαλιάς: Τελευταίο μέτρο το lockdown -Δεν υπάρχει θέμα για μέτρα στους άνω των 65 [εικόνες & βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ

Την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για την εξάλειψη της πανδημίας επισήμανε με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι “το καλύτερο lockdown-σε εισαγωγικά- είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα”.

“Το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο αφού έχουμε εξαντλήσει μια σειρά μέτρων-εργαλείων που αφορούν στην εξάλειψη της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή έχουν εξαγγελθεί κάποια μέτρα. Το καλύτερο lockdown-σε εισαγωγικά- είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Μέτρα τα οποία εφαρμόζονται φέρνουν αποτέλεσμα. Τα μέτρα τα οποία φέρουν αποτέλεσμα σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε παραπάνω μέτρα. Άρα πέρα από την οποιαδήποτε συζήτηση για lockdown προέχει όλοι να συνειδητοποιήσουμε σε όλη την Ελλάδα ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Τα υπόλοιπα όλα θα τα δούμε στην πορεία”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα για λήψη εξειδικευμένων μέτρων για αυτούς που είναι άνω των 65. Όπως είπε, από την πρώτη φάση της πανδημίας στόχος της κυβέρνησης ήταν η προστασία των ευπαθών ομάδων και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η στρατηγική της.

Την κορδέλα έκοψαν μαζί οι κ. Χαρδαλιάς, Καράογλου και Τζιτζικώστας -Φωτογραφία: MEGAPRESS/ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ο κ. Χαρδαλιάς παρέστη στην τελετή εγκαινίων των νέων, σύγχρονων, άρτια εξοπλισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι με τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων, ικανοποιείται επιτέλους ένα χρόνιο αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος και διασφαλίζεται η άρτια υλικοτεχνική υποδομή για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη του δύσκολου έργου της ΕΜΑΚ. 

Ο Ν. Χαρδαλιάς και ο Θ. Καράογλου στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της ΕΜΑΚ -Φωτογραφία: MEGAPRESS/ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

«Αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες έγινε. Είναι θέμα τιμής απέναντι στην ΕΜΑΚ, στα σώματα ασφαλείας, στους πυροσβέστες μας να τους παρέχουμε εγκαταστάσεις που δείχνουν ότι το ελληνικό κράτος τιμά την προσπάθειά τους. Αυτό έγινε σήμερα, εδώ. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και οι -συνήθως γραφειοκρατικές διαδικασίες- και παραδίδουμε ένα κτίριο αντάξιο των ανδρών και των γυναικών της ΕΜΑΚ, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ο Ν. Χαρδαλιάς χαϊδεύει σκύλο της ΕΜΑΚ -Φωτογραφία: MEGAPRESS/ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια θα διατεθούν 129 εκατ. για 912 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 102 εκατ. για μηχανήματα έργου σε δήμους και περιφέρειες και 750 εκατομμύρια για εναέρια μέσα.

Ο Ν. Χαρδαλιάς και ο Θ. Καράογλου στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της ΕΜΑΚ -Φωτογραφία: MEGAPRESS/ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Κατά την επίσκεψη, τον υφυπουργό συνόδευε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, καθώς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ν. Χαρδαλιάς κατά την ομιλία του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της ΕΜΑΚ -Φωτογραφία: MEGAPRESS/ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές, ο συντονιστής επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος, Σπυρίδων Βαρσάμης, καθώς και ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ, αρχιπύραρχος,  Δημήτριος Καρασαββίδης.

Το δώρο του αρχηγού της Πυροσβεστικής στον Νίκο Χαρδαλιά

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, όπως αναφέρει το GRTimes χάρισε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μια ολόσωμη φόρμα της ΕΜΑΚ. «Είναι ένα ευχαριστώ σε έναν μάχιμο υπουργό. Έχετε κάνει πάρα πολλά για μας», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιστράτηγος.

Το δώρο του αρχηγού της Πυροσβεστικής στον Ν. Χαρδαλιά -Φωτογραφία: MEGAPRESS/ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Πάντως, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι δεν θα τον δει ποτέ να τη φορά και εξήγησε λέγοντας πως «δεν αξίζει να τη φοράω. Αυτήν τη φόρμα αξίζει να τη φορούν όσοι εκπαιδεύονται, και όσοι γενικά ασχολούμαστε με την πολιτική καλό είναι να αποφεύγουμε να περιφερόμαστε με φόρμες που ανήκουν σε αυτούς που πραγματικά δίνουν τον πραγματικό αγώνα».Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr