Χαρδαλιάς για lockdown: Θα είναι το τελευταίο μέτρο – Ειδήσεις – νέα

Τη θέση της κυβέρνησης ότι το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο, αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της 2ης ΕΜΑΚ στην αεροπορική βάση του Σέδες ο υφυπουργός ανέφερε ότι «το καλύτερο -σε εισαγωγικά- lockdown είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Μέτρα τα οποία εφαρμόζονται, φέρνουν αποτέλεσμα. Τα μέτρα τα οποία φέρνουν αποτέλεσμα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε άλλα μέτρα».

Τρία καυτά μέτωπα δοκιμάζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σε ερώτηση για ενδεχόμενους περιορισμούς σε άτομα άνω των 65 ετών, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι στόχος της κυβέρνησης εξαρχής ήταν και παραμένει η προστασία των ευάλωτων ομάδων. Ωστόσο, όπως είπε, δεν τίθεται θέμα λήψης εξειδικευμένων μέτρων για τους άνω των 65.

Αναβάθμιση της Πυροσβεστικής

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι στα επόμενα 2,5 χρόνια θα διατεθούν 129 εκατομμύρια για 912 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 102 εκατομμύρια για μηχανήματα έργου σε δήμους και περιφέρειες και 750 εκ για εναέρια μέσα.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι υπάρχουν σχέδια για 13 περιφερειακά κέντρα και 64 τοπικά κέντρα επιχειρήσεων ενώ τους επόμενους μήνες η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει και 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση της 2ης ΕΜΑΚ τόνισε πως ήταν στοίχημα να γίνει προτού κλείσει η αντιπυρική περίοδος και πρόσθεσε ότι είναι ελάχιστο δείγμα σεβασμού της πολιτείας απέναντι στην προσφορά των ανθρώπων της μονάδας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θόδωρος Καράογλου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στεφάνος Κολοκούρης, ο συντονιστής Βόρειας Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Σπύρος Βαρσάμης, οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος της ΝΔ και Γιώργος Αρβανιτίδης του ΚΙΝΑΛ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και οι δήμαρχοι Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος και Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Koρωνοϊός : Καβάλα στο νέο κύμα οι λαϊκιστές ηγέτες της Λατινικής ΑμερικήςΠηγή άρθρου: www.tovima.gr