Αύριο στο υπουργικό συμβούλιο η απόφαση για τον κατώτατο μισθό

«Με βάση όσα προβλέπει ο νόμος, οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν. Και οι μικρομεσαίοι, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΒΕ, τάσσονται υπέρ του «παγώματος» του μισθού επειδή έχει μεσολαβήσει μια ύφεση 8,2% πέρυσι. Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης από τα 650 ευρώ στα 751 ευρώ για λόγους στήριξης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα, βλέπει και τι έχει μεσολαβήσει και την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Εκκρεμείς Συντάξεις: Στόχος να βγαίνουν 30.000 το μήνα

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ανέφερε ότι έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής τους. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, έβγαιναν 10.000-11.000 συντάξεις τον μήνα και τώρα έχουν φτάσει στις 20.000. Στόχος είναι σε 3-4 μήνες να βγαίνουν 30.000 το μήνα.


Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει να λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Σεπτέμβριο.

 


 

Πηγή άρθρου: www.dikaiologitika.gr