Αρνητικά τα 12 τεστ του ΕΟΔΥ – Παραμένουν οι υποψίες

Αρνητικά ήταν τα 12 τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στα μέλη του πληρώματος που χθες, Δευτέρα, είχαν διαγνωστεί θετικά στον κορωνοϊό. 

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα τεστ, που βγήκαν θετικά είχαν γίνει σε εργαστήριο στην Κρήτη και προκάλεσαν γενική επιφυλακή, με το πλοίο να καταπλέει στον Πειραιά. 

Ο δεύτερος γύρος τεστ έγινε εν πλω και βγήκαν όλα αρνητικά, ενώ ακολούθησε σήμερα το πρωί ο νέος έλεγχος από τον ΕΟΔΥ. 

Αβεβαιότητα

Σε επικοινωνία της «Κ» με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, πάντως, έγινε γνωστό πως ο Οργανισμός πραγματοποιεί δειγματοληψία και από τις επιφάνειες και χειρολαβές από τις επιφάνειες του κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να διασφαλίσει ότι όντως δεν υπάρχει κρούσμα, πλην όμως δεν προχώρησε σε τεστ στο σύνολο του πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα έχει πλήθος 666 άτομα. Το 20% του πληρώματος πραγματοποιεί τεστ κάθε 15 ημέρες.

Τίθεται έτσι το ερώτημα κατά πόσο τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα, που είναι πράγματι τα προβλεπόμενα, εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες υγειονομικές συνθήκες σε χώρους συνωστισμού, όπως είναι τα πλοία, σχολιάζουν πηγές της αγοράς.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσο και πότε το πλοίο θα αποπλεύσει. Ούτε εάν επιβάτες του ζήτησαν να αποβιβαστούν εξαιτίας της αβεβαιότητας που έχει ενσκήψει.

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr