ΑΠΘ: Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις

Αποχώρησαν από τους δρόμους περιμετρικά του ΑΠΘ οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί επί τόπου νωρίτερα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πρώτες αποχώρησαν οι κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Εθνικής Αμύνης, ενώ λίγο αργότερα έφυγαν και οι διμοιρίες που είχαν εγκατασταθεί επί της οδού Εγνατίας, στο ύψος της Πρυτανείας και της αίθουσας τελετών.

Το τοπικό ΜΜΕ voria.gr μετέδωσε ότι εντός των εγκαταστάσεων του ΑΠΘ παρέμεναν φοιτητές, δικηγόροι, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στον χώρο του Πανεπιστημίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά.

Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών.  

Η πρυτανεία εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο κτήριο διοίκησης παραμένουν περίπου 80 άτομα.

Νωρίτερα αναπτύχθηκαν γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ υπήρχαν και πληροφορίες για ενδεχόμενο εκκένωσης της κατάληψης στο κτήριο της Πρυτανείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 5 προσαγωγές.

Το grtimes αναφέρει ότι η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας για τα όσα γίνονται εντός του ΑΠΘ και την κατάληψη που συνεχίζεται για 15η ημέρα, είπε ότι όσοι παρεμποδίζουν την λειτουργία του δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα.

«Οι πολίτες πληρώνουν για σπουδές κι όχι επαναστατικές ασκήσεις», επισήμανε.

ΚΝΕ

«Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ», ζλητησε νωρίτερα με ανακοίνωση της η ΚΝΕ.

«Η περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας, που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους, είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα» σημείωσε ενώ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι «επενδύει στην καταστολή και την τρομοκρατία για να φιμώσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα».

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr