Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα – Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Λαμίας στο αίτημα τού Δημήτρη Κουφοντίνα για προσωρινή διακοπή της ποινής του, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης τής υγείας του. 

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτιών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για το αν θα δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική ήταν και η εισήγηση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας, η οποία είπε ότι ο νομοθέτης προβλέπει μία αναστολή της ποινής ενός κρατουμένου για λόγους υγείας, όταν υπάρχει σοβαρή και ειδικά χρόνια ασθένεια, που δεν προκλήθηκε με τη βούληση του κρατουμένου, κάτι όμως που -σύμφωνα με τη δικαστικό- δεν ισχύει στην εξεταζόμενη περίπτωση, καθώς τα προβλήματα υγείας προκλήθηκαν από την απεργία πείνας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ιατρός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς οριακά δεν έχουν καταρρεύσει, ότι η κατάστασή του εγκυμονεί κινδύνους, αλλά η ιατρική περίθαλψη, που δέχεται, μπορεί να διαφοροποιηθεί μόνον εάν σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας.

Παρόντες στη συζήτηση τού αιτήματος ήταν οι δύο δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα, οι οποίοι εξετάζουν ποιο άλλο ένδικο μέσο μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπόθεση Κουφοντίνα: Με το βλέμμα στο Δικαστήριο Λαμίας

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δεύτερη προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίντα στη Δικαιοσύνη η οποία αφορά το αίτημά του για μεταφορά από τις φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Κορυδαλλού, και όχι σ’ αυτές του Δομοκού, παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και η απόφαση αναμένεται ίσως και αύριο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θέμη Σοφό. Ό

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία κινητικότητα στο θέμα, καθώς όπως είπε «η πληροφόρηση μας είναι ότι σε ερώτημα της Εισαγγελίας της Λαμίας προς την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η τελευταία απάντησε ότι έχει εισαχθεί προς επανεξέταση το αίτημα του κρατούμενου». Πηγή άρθρου: www.huffingtonpost.gr