Αποκαλυπτικές φωτό: Το τεράστιο εμπορικό πλοίο έκοψε στα δύο το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» | ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό ναυτικό ατύχημα σήμερα το πρωί λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, όταν εμπορικό πλοίο εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ», με αποτέλεσμα το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να πάρει κλίση.

Αυτή την ώρα το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» ρυμουλκείται στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Το ατύχημα έγινε γύρω στις 07:30 το πρωί, όταν το φορτηγό πλοίο Maersk Launceston, που μετέφερε κοντέινερ, λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ». Στο πολεμικό πλοίο υπήρξε ελεγχόμενη εισροή υδάτων και πήρε μεγάλη κλίση, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτή την ώρα ρυμουλκείται στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και ελπίζουν όλοι ότι το πλοίο θα σωθεί και δεν θα βυθιστεί.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Το εμπορικό πλοίο έκοψε στη μέση το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Αποκαλυπτικές για το μέγεθος της ζημιάς στο ναρκοθηρευτικό είναι οι παρακάτω φωτό που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ:

Καταστροφές στο Ναρκοθηρευτικό καλλιστώ
Καταστροφές στο Ναρκοθηρευτικό καλλιστώ

Το εμπορικό ουσιαστικά έκοψε στα δύο το πολεμικό πλοίο, αποκόβοντάς του την πρύμνη! Η τεράστια αυτή ζημιά οφείλεται εν μέρει και στα υλικά κατασκευής του πολεμικού πλοίου. Είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο πλαστικό και υαλονήματα, γεγονός που το καθιστά ευάλωτο στις συγκρούσεις. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό του, όμως, που ίσως το βοηθήσει να μη βυθιστεί.

Παρά τη σημαντική κλίση που έχει πάρει το «Καλλιστώ», ρυμουλκείται στον ναύσταθμο
Παρά τη σημαντική κλίση που έχει πάρει το «Καλλιστώ», ρυμουλκείται στον ναύσταθμο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ για την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό Κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr