Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την αεροπορική επίθεση σε στρατιωτική βάση στην πόλη Λβιβ

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 134 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σήμερα εναντίον μιας ουκρανικής στρατιωτικής βάσης κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς και 57 τραυματίες. Η βάση βρίσκεται στο Γιαβόριβ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λβιβ και περίπου 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείτο ως κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων υπό την επίβλεψη ξένων εκπαιδευτών, κυρίως Αμερικανών και Καναδών.

Οι Ουκρανικές αρχές, ανακοίνωσαν εξάλλου ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον της πόλης-λιμάνι Μικολάγιφ, κοντά στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία. Η πόλη Μικολάγιφ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων ανατολικά της Οδησσού, πλήττεται από σφοδρούς βομβαρδισμούς εδώ και ημέρες, σχεδόν όλα τα καταστήματά της έχουν κλείσει και χιλιάδες άμαχοι έχουν φύγει για την Οδησσό.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «απήγαγαν» τον δήμαρχο της νότιας πόλης Dniprorudne.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters)

Πηγή άρθρου: www.902.gr