Ανάβυσσος: Τεράστια φυτεία χασίς με «βιτρίνα» καλλιέργεια κάνναβης – Βίντεο

Τουλάχιστον 28.000 δενδρύλλια χασίς εντόπισε η αστυνομία εντός έκτασης στην οποία καλλιεργείτο νόμιμα βιομηχανική κάνναβη, στην περιοχή της Αναβύσσου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Ιουνίου σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής, βρέθηκαν να καλλιεργούνται περισσότερα από 46.000 δενδρύλλια κάνναβης από τα οποία τα 28.910, ύψους έως 1,8 μέτρα, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Από τα δενδρύλλια ελήφθησαν κατάλληλα δείγματα και μέχρι στιγμής για τα 28.910 προέκυψε, μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, ότι το ποσοστό της ουσίας (τετραυδροιοκανναβινόλη) ήταν στο 10%, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το νόμιμο επιτρεπτό, ενώ και από τις εξετάσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους προέκυψε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν έξι ημεδαποί και δεκαοχτώ αλλοδαποί σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως εξακριβώθηκε, πέντε από τους ημεδαπούς είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με προκάλυμμα αδειοδοτημένη επιχείρηση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων, τα οποία δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε η άδεια.

Επιπλέον, ο ένας απ αυτούς είχε συστήσει ατομική επιχείρηση για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης.

Επιπλέον απασχολούσαν παράνομα τους αλλοδαπούς, οι οποίοι ήταν αλβανικής και ινδικης καταγωγής και προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στο χώρο της φυτείας.

Μέχρι στιγμής έχουν εκριζωθεί 26.000 δενδρύλλια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους σε Ηράκλειο και Αττική, όπου -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5 πολεμικά όπλα, 11 γεμιστήρες και 770 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 5 περίστροφα, 3 αεροβόλα όπλα και κυνηγετικό όπλο,
  • 2 θήκες οπλισμού, διόπτρα, 4 μαχαίρια, κυτίο κατάλληλο για αποθήκευση πολεμικού υλικού,
  • 281 γραμμάρια κάνναβη και 1,9 γραμμάρια κάνναβη (σε μορφή σοκολάτας),
  • 21 ναρκωτικά δισκία,
  • 63.290 ευρώ και 10.259 δολάρια,
  • 2 καταγραφικά κλειστού κυκλώματος καμερών,
  • 10 συσκευές κινητών τηλεφώνων και
  • ακουστικό και συσκευή στρατιωτικού ασυρμάτου.

anavyssos-terastia-fyteia-chasis-me-vitrina-kalliergeia-kannavis-vinteo2

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το προσδοκώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τις μέχρι τώρα κατασχεθείσες ποσότητες, υπολογίζεται σε 26.000.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr