Αν δεν θέλουν να διαπραγματευτούν μπορεί να γίνει και στο μέτωπο – Newsbeast

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ο Τσελίκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως μεροληπτούν και επισκέπτονται μόνο την Ελλάδα, κάτι που δεν εξυπηρετεί -σύμφωνα με την Άγκυρα- την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Οι ΗΠΑ επισκέφτηκαν δύο φορές αυτό τον μήνα την ελληνική πλευρά και αυτό επισκιάζει τις ουδέτερες πολιτικές των ΗΠΑ. Η μονόπλευρη υποστήριξη των ΗΠΑ δεν εξυπηρετεί την ειρήνη στην περιοχή, δημιουργεί μία νέα κατάσταση στις συμμαχικές μας σχέσεις.

Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπρίων», ανέφερε ο Τσελίκ σύμφωνα με την sabah.

Στη συνέχεια ο Ομέρ Τσελίκ, τόνισε σύμφωνα με το solgazete: «Η Τουρκία είναι μία χώρα των διαβουλεύσεων, αν δεν το θέλουν τότε θα γίνει στο μέτωπο. Δεν θα εγκαταλείψουμε την πολιτική προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας».Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr