59 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη – Newsbeast

Μεγάλη φαίνεται πως είναι η διάθεση των Αμερικανών να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία εκ των προτέρων ή επιστολικά, αναφορικά με την ανάδειξη του προέδρου της χώρας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 3 Νοεμβρίου, αλλά ήδη ξεπέρασε εκείνη που καταγραφόταν τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 2016, σύμφωνα με τα δεδομένα του US Elections Project.

Εννέα ημέρες προτού γίνει η ψηφοφορία, τα κέντρο αυτό μελετών του πανεπιστημίου της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, είχαν ήδη ψηφίσει 59 εκατομμύρια Αμερικανοί. Το 2016, είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εκ των προτέρων, διά ζώσης ή επιστολικά, 57 εκατομμύρια πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο της US Election Assistance Commission.

Ανήσυχοι εξαιτίας της επιμονής της πανδημίας του κορονοϊού ή κινητοποιημένοι από τα διακυβεύματα της σύγκρουσης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, οι πολίτες των ΗΠΑ έσπευσαν να ψηφίσουν εκ των προτέρων κατά δεκάδες εκατομμύρια.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι τώρα οι Δημοκρατικοί, που ενεθάρρυναν πολύ φέτος την ψηφοφορία εκ των προτέρων, βρίσκονται μπροστά, αλλά μένει να φανεί το κατά πόσον αυτό προοιωνίζεται το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά τους, οι Ρεπουμπλικάνοι ερίζουν ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιστολικά εγείρει κίνδυνο νοθείας και ότι περιμένουν πως πολλοί υποστηρικτές τους θα πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.Πηγή άρθρου: www.newsbeast.gr