Xiaomi Mi 11 Ultra: Θέτει νέα όρια στα high-end smartphones

Xiaomi Mi 11 Ultra: Θέτει νέα όρια στα high-end smartphones

Η νέα πρόταση της Xiaomi είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Η Xiaomi φαίνεται να θέλει να εκμεταλλευτεί τα κενά που αφήνει η απουσία της Huawei στην αγορά και έρχεται να μπει πιο δυναμικά και στις high-end κατηγορίες με το Xiaomi Mi 11 Ultra. Η συσκευή είναι η νέα της ναυαρχίδα και φέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που απλά το κάνουν να ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή. Η μεγάλη οθόνη, η ταχεία φόρτιση, η εξαιρετική κάμερα, η δεύτερη μικρή οθόνη στο πίσω μέρος και η προστασία κατά IP68 είναι μόλις λίγα από τα χαρακτηριστικά που θα κατανοήσει κανείς μετά τις πρώτες ώρες επαφής μαζί του.

Στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται η συσκευασία, μια διάφανη ελαστική προστατευτική θήκη, μετατροπέας Type-C σε audio jack 3.5mm, αλλά και το φορτιστή 67W. Η φόρτιση της συσκευής επιτυγχάνεται σε μόλις 30 λεπτά και βγάζει άνετα μία ολόκληρη μέρα. Η συσκευή έχει βάρος 230 γραμμάρια και παρά το μέγεθός της και το μεγάλο bump στο πίσω μέρος μπορεί να κρατηθεί στο ανθρώπινο χέρι άνετα για αρκετές ώρες.

Στα δεξιά βρίσκουμε τα πλήκτρα αυξομείωσης έντασης του ήχου, το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, ενώ στο κάτω μέρος την υποδοχή των nano SIM, την θύρα USB Type-C και το μικρόφωνο. Στα αριστερά δεν υπάρχει κάτι, ενώ στο επάνω μέρος βρίσκουμε το δεύτερο ηχείο, ένα δεύτερο μικρόφωνο και ένα IR Blaster. Τα ηχεία αποδίδουν εξαιρετικά και μάλιστα προσφέρουν τρεις διαφορετικές επιλογές για σχετικές επιδόσεις, ανάλογα με το είδος περιεχομένου που παρακολουθεί ο χρήστης (πχ. ταινία ή μουσική).

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα μεγάλο bump για το κομμάτι των καμερών, αλλά και μια δεύτερη οθόνη τεχνολογίας AMOLED 1.1 ίντσας για κάποιες απεικονίσεις, που είναι η ίδια που υπάρχει και στο Xiaomi Mi Band 6. Στην οθόνη αυτή μπορείτε να παρακολουθείτε τι καταγράφει η κάμερα (για καλύτερες selfies), ενδείξεις για τη μπαταρία, την ώρα και άλλα αντίστοιχα.

Πηγαίνοντας στο μπροστινό τμήμα, η οθόνη προσφέρει εξαιρετική απεικόνιση, με ζωντανά χρώματα και λειτουργία ακόμη και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Μάλιστα, προσφέρει και adaptive refresh rate, κάτι που σημαίνει πως προσαρμόζεται στο περιεχόμενο και εν τέλει το αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο επεξεργαστής Snapdragon 888, η Adreno 660 GPU και τα 12GB RAM συνεργάζονται άρτια για να αποδίδει το καλύτερο δυνατό τόσο στις καθημερινές λειτουργίες, όσο και σε πιο σύνθετες, όπως videogames. Ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις, η συσκευή υποστηρίζει και το GameTurbo, το οποίο δίνει κάποιες έξτρα λειτουργίες και ρυθμίσεις που δεν έχουμε συνηθίζει να βλέπουμε σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Στα των καμερών, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό τόσο το πρωί, όσο και τη νύχτα και αν ειδικά χρησιμοποιήσετε το Night Mode, θα δείτε ακόμη πιο εκπληκτικές λήψεις. Ο βασικός αισθητήρας είναι εξαιρετικός και προσφέρει αρκετά μεγάλο επίπεδο λεπτομέρειας και καλοζυγισμένη εικόνα ακόμη και στα των χρωμάτων. Ακόμη και στα του zoom, η συσκευή αξιοποιεί 10x hybrid λειτουργία, ενώ το ψηφιακό φτάνει 120x. Η selfie cam έχει αισθητήρα 20MP και το αποτέλεσμα είναι και εκεί εξαιρετικό.

Η συσκευή κοστίζει περί τα €1300 και σίγουρα δεν είναι λίγα. Ωστόσο, με τις ναυαρχίδες να κινούνται πλέον κατά βάση σε αυτό το επίπεδο, πλέον αυτό που κοιτάμε είναι τις επιδόσεις. Σε αυτό το σημείο, η σύγκριση με τα υπόλοιπα δείχνει πως το Xiaomi Mi 11 Ultra είναι καλύτερο και από το Samsung Galaxy S21 Ultra, αλλά και τις υπόλοιπες high-end συσκευές της αγοράς. Και σε επίπεδο καμερών και στο θέμα της φόρτισης και στο πακέτο αγοράς που είναι αρκετά πληρέστερο.

Πηγή άρθρου: www.gazzetta.gr