Ξέρεις ποια κινητά υποστηρίζουν 5G δίκτυα στην Ελλάδα; – iTechNews.gr

Ξέρεις ποια κινητά υποστηρίζουν 5G δίκτυα στην Ελλάδα; – iTechNews.gr

Μετά από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων, συζητήσεων, διακανονισμών, δημοπρασίας για τις ραδιοσυχνότητες και λοιπών διαδικαστικών, οι πάροχοι είναι έτοιμοι πλέον να παρέχουν πρόσβαση στη νέα γενιά ασύρματων δικτύων στην Ελλάδα.

Τις πλήρεις δυνατότητες των 5G δικτύων θα τις δούμε μέσω των εφαρμογών που θα παρουσιαστούν στα αμέσως επόμενα χρόνια σε τομείς όπως είναι η τηλεϊατρική, η αυτόνομη οδήγηση και άλλοι, οι οποίοι θα υποστούν disruption, δηλαδή θα αλλάξουν ραγδαία.

Μια πρώτη περίπτωση που μπορούμε να δούμε τα πρακτικά ωφέλη όμως είναι φυσικά οι κατά πολύ υψηλότερες ταχύτητες του δικτύου νέας γενιάς, που φτάνουν -στη χειρότερη περίπτωση- 5 φορές υψηλότερα σε σχέση με τη μέγιστη 4G ταχύτητα. Αν συγκρίνουμε τη μέση 4G ταχύτητα με τη μέγιστη 5G, τότε έχουμε πολλαπλάσια υψηλότερο νούμερο.

Πώς μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε 5G ταχύτητες λοιπόν; Δύο είναι οι παράγοντες: η κάλυψη δικτύου και η συμβατή συσκευή. Αυτήν τη στιγμή, η COSMOTE και η WIND έχουν ήδη ανοίξει τις 5G “πόρτες” τους, με τη Vodafone να ακολουθεί τον Ιανουάριο. Η WIND καλύπτει περιοχές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με την κάλυψη να φτάνει το 60% μέσα στην επόμενη τριετία, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. Η COSMOTE επίσης καλύπτει Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις, ενώ δηλώνουν ότι η κάλυψη θα φτάσει το 50% μέχρι το τέλος του 2021.

Το δεύτερο σκέλος που αφορά στις συσκευές, απαιτεί πιστοποιημένο κινητό από την εκάστοτε εταιρεία. Με λίγα λόγια, ο κάθε πάροχος έχει περάσει από διαδικασία πιστοποίησης τη συμβατότητα των κινητών με το δίκτυό του για να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί σωστά. Συνεπώς, η κάθε εταιρεία έχει μια λίστα με τις πιστοποιημένες συσκευές. Τη λίστα της COSMOTE, μπορείτε να τη βρείτε εδώ, ενώ της WIND, πατώντας εδώ. Ο κατάλογος των συσκευών συνεχώς θα αυξάνεται, καθώς πιστοποιούνται περισσότερα κινητά, ενώ οι κατασκευαστές σταδιακά θα παρουσιάζουν όλο και περισσότερα τηλέφωνα με 5G δυνατότητες, ακόμα και σε φθηνότερες κατηγορίες.

Η συνδυαστική λίστα των συμβατών συσκευών με τα ελληνικά 5G δίκτυα:

 • Apple iPhone 12 mini (COSMOTE / WIND σύντομα)
 • Apple iPhone 12 (COSMOTE / WIND σύντομα)
 • Apple iPhone 12 Pro (COSMOTE / WIND σύντομα)
 • Apple iPhone 12 Pro Max (COSMOTE / WIND σύντομα)
 • Huawei P40 Pro (WIND)
 • Huawei P40 (WIND)
 • Samsung Galaxy S20 Ultra (COSMOTE / WIND σύντομα)
 • Xiaomi Mi 10T Pro (COSMOTE / WIND)
 • Xiaomi Mi 10T (COSMOTE / WIND)
 • Xiaomi Mi 10T Lite (COSMOTE / WIND)
 • Xiaomi Mi 10 Pro (COSMOTE / WIND)
 • Xiaomi Mi 10 (COSMOTE / WIND)

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συσκευές που έχουν πιστοποιηθεί είναι τα μοντέλα που εισάγονται από τους επίσημους αντιπροσώπους των κατασκευαστών. Υπάρχει πιθανότητα το ίδιο μοντέλο, αν προέρχεται από παραεισαγωγή, να μην λειτουργεί με το δίκτυο των παρόχων στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.zougla.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.


Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Πηγή άρθρου: itechnews.gr