Βελτιωμένο στα σημεία και χωρίς 4K ανάλυση το νέο Nintendo Switch OLED - Nintendo

Βελτιωμένο στα σημεία και χωρίς 4K ανάλυση το νέο Nintendo Switch OLED – Nintendo

Μετά από σειρά φημών, η νέα παιχνιδοκονσόλα της Nintendo με την ονομασία Switch OLED, είναι γεγονός.

Αποτελώντας το νεότερο μέλος στην «οικογένεια» μοντέλων Switch μετά και τη Lite έκδοση, το Switch OLED δεν φέρνει όπως όλα δείχνουν την πολυπόθητη υποστήριξη 4K ανάλυσης, έχοντας όμως άλλες βελτιώσεις που για πολλούς μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η οθόνη που μεγαλώνει από τις 6,2 στις 7 ίντσες, ενώ υποστηρίζει φυσικά την OLED τεχνολογία κάτι που κάνει τα χρώματα πολύ πιο ζωντανά από την προηγούμενη LCD έκδοση. Η Ιαπωνική εταιρεία έχει διατηρήσει για το σκοπό αυτό σχεδόν ίδιες τις διαστάσεις της κονσόλας μειώνοντας τα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης ενώ και το βάρος είναι ελάχιστα μεγαλύτερο. 

Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που βλέπουμε στην ιστοσελίδα της Nintendo, το νέο Switch υποστηρίζει Full HD ανάλυση και 60fps, κάτι που ισχύει όταν βρίσκεται πάνω στο dock και συνδεδεμένο με την τηλεόραση. Εκτός τηλεόρασης ως φορητή κονσόλα, η μέγιστη ανάλυση πέφτει στα 1280×720 και για μεγαλύτερη αυτονομία μεταξύ άλλων. 

Η βάση του νέου Switch έχει το ίδιο μήκος με την ίδια την κονσόλα με τον χρήστη να μπορεί να αλλάξει τη γωνία τοποθέτησής της κάτι αρκετά χρήσιμο. Επιπλέον το dock ενσωματώνει ενσύρματη θύρα δικτύου, 64GB (διπλάσιο) αποθηκευτικό χώρο αλλά και βελτιωμένη ηχητική εμπειρία που βασίζεται στα νέα ενσωματωμένα ηχεία.

Παράλληλα η Nintendo διευκρινίζει ότι τα Joy-Cons που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά θα είναι συμβατά και με την OLED έκδοση ενώ δεδομένη είναι και η υποστήριξη από τη νέα κονσόλα όλων των παιχνιδιών που κυκλοφορούν ήδη για το Switch. Η αυτονομία παραμένει στις 4.5 με 9 ώρες ενώ ακολουθεί η αναλυτική λίστα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά:

NINTENDO SWITCH (OLED MODEL) Tεχνικά Χαρακτηριστικά

   
Size 4 inches high, 9.5 inches long, and 0.55 inches deep (with Joy-Con attached) *The depth from the tip of the analog sticks to the tip of the ZL/ZR buttons is 1.12 inches
Weight Approximately .71 lbs (Approximately .93 lbs with Joy-Con controllers attached)
Screen Multi-touch capacitive touch screen / 7.0 inch OLED screen / 1280×720
CPU/GPU NVIDIA Custom Tegra processor
Storage 64 GB Users can easily expand storage space using microSDHC or microSDXC cards up to 2TB (sold separately).
Wireless Wi-Fi (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac compliant) / Bluetooth 4.1
Video output Up to 1080p via HDMI in TV mode Up to 720p via built-in screen in Tabletop mode and Handheld modes
Audio output Compatible with 5.1ch Linear PCM output Output via HDMI connector in TV mode
Speakers Stereo
Buttons Power button / Volume button
USB connector USB Type-C Used for charging or for connecting to the Nintendo Switch dock.
Headphone/mic jack 3.5mm 4-pole stereo (CTIA standard)
Game card slot Nintendo Switch game cards
microSD card slot Compatible with microSD, microSDHC, and microSDXC memory cards *Once the microSDXC card is inserted, a system update will be necessary. An internet connection is required to perform this system update.
Sensor Accelerometer, gyroscope, and brightness sensor
Operating environment 41-95 degrees F / 20-80% humidity
Internal battery Lithium-ion battery / 4310mAh
Battery life Approximately 4.5 – 9 hours The battery life will depend on the games you play. For instance, the battery will last approximately 5.5 hours for The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
Charging time Approximately 3 hours *When charging while the hardware is in sleep mode

Το νέο Nintendo Switch OLED κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 8 Οκτωβρίου με τιμή $349,99 ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα αφορούν την Ευρωπαϊκή κυκλοφορία.

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr