Το Zoom παίρνει νέα μέτρα ενάντια στα trolls - Internet

Το Zoom παίρνει νέα μέτρα ενάντια στα trolls – Internet


Οι δημιουργοί των δωματίων θα μπορούν να αναστείλουν προσωρινά την τηλεδιάσκεψη καθώς αντιμετωπίζουν τους ενοχλητικούς χρήστες.

Το Zoom πρόσθεσε μερικά ακόμη εργαλεία για να βοηθήσει τους χρήστες να αντιμετωπίσουν τα trolls. Οι δημιουργοί των δωματίων και οι συν-οικοδεσπότες θα μπορούν να σταματήσουν προσωρινά τις συναντήσεις για να εστιάσουν την προσοχή τους στους ενοχλητικούς. Αφού αναστείλουν προσωρινά τις δραστηριότητες όλων των συμμετεχόντων, μέσω του εικονιδίου ασφαλείας στην πάνω αριστερά γωνία της εφαρμογής, το Zoom θα θέτει σε αναμονή το βίντεο, τον ήχο, τις συνομιλίες, την κοινή χρήση οθόνης και την εγγραφή. Μόλις ο δημιουργός του δωματίου αναφέρει & αφαιρέσει τον ενοχλητικό χρήστη, μπορεί να επιλέξει έπειτα να συνεχιστεί η συνάντηση.

Και δεν είναι μόνο οι δημιουργοί και συν-δημιουργοί που θα μπορούν να αναφέρουν έναν χρήστη στην ομάδα ασφαλείας του Zoom, θα μπορούν να το κάνουν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες μέσω του ίδιου εικονιδίου. Αυτές οι δυνατότητες είναι διαθέσιμες στην έκδοση 5.4.3 τόσο για υπολογιστή όσο και για τις εφαρμογές για κινητά.

Το Zoom κυκλοφόρησε επίσης το At Risk Meeting Notifier. Πρόκειται για ένα σύστημα ειδοποίησης το οποίο αναζητά σε δημόσια προσβάσιμες ιστοσελίδες & δημοσιεύσεις social media συνδέσμους συναντήσεων του Zoom. Αν το σύστημα βρει κάποιον σύνδεσμο, αυτόματα ειδοποιεί τον δημιουργό και τον ενημερώνει ότι υπάρχει πιθανότητα να εισβάλει κάποιος τρίτος για να ενοχλήσει τους συμμετέχοντες της συνάντησης.

Με την κατακόρυφη αύξηση χρήσης εφαρμογών τηλεδιάσκεψης, το Zoom ήταν μία από αυτές που είδε τεράστια άνοδο. Η εταιρία είχε δεσμευτεί να βελτιώσει την ασφάλεια ως μέρος μιας προτεινόμενης διευθέτησης με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και ήδη τον περασμένο μήνα άρχισε να κάνει διαθέσιμη την end-to-end κρυπτογράφηση.

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr