Το Google Pixel 5A 5G έρχεται με ίδια εμφάνιση, μεγαλύτερη μπαταρία και οθόνη αλλά και χαμηλότερη τιμή - Android

Το Google Pixel 5A 5G έρχεται με ίδια εμφάνιση, μεγαλύτερη μπαταρία και οθόνη αλλά και χαμηλότερη τιμή – Android

Το ανανεωμένο τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας της Google θα κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου με τιμή στα $449.

Η Google αποκάλυψε επίσημα το Pixel 5A 5G, ένα τηλέφωνο που είχε ανακοινωθεί μερικώς τον περασμένο Απρίλιο αντικρούοντας τις φήμες που το ήθελαν να έχει ακυρωθεί εντελώς. Έρχεται αναβαθμισμένο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του 4A 5G, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης οθόνης, μιας πολύ μεγαλύτερης μπαταρίας και πιστοποίηση IP67 για αντοχή στο νερό.

Η σημαντικότερη παρ’ όλα αυτά «αναβάθμισή» του είναι η τιμή η οποία θα είναι μικρότερη στις ΗΠΑ, με το τηλέφωνο να κοστίζει $449, δηλαδή $50 λιγότερo από την αρχική τιμή του Pixel 4A 5G. Το 5A θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία στις 26 Αυγούστου.

Η οθόνη του Pixel 5A 5G είναι λίγο μεγαλύτερη στις 6.34’’, μια μικρή αύξηση σε σύγκριση με τις 6.2’’ του 4A 5G. Παραμένει τεχνολογίας OLED 1080p με τυπικό ρυθμό ανανέωσης 60Hz, παρά τις φήμες που το ήθελαν να έχει 90Hz. Η μπαταρία αυξάνεται στα 4680mAh από 3885mAh, με την οποία όπως αναφέρει η Google, το τηλέφωνο θα έχει αυτονομία για μία ολόκληρη ημέρα τυπικής χρήσης ή δύο ημέρες χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Extreme Battery Saver.

Το 5A είναι επίσης το πρώτο Pixel της σειράς A που λαμβάνει πιστοποίηση IP67, με το τηλέφωνο να είναι σε θέση να αντέξει κάτω από το νερό έως 30 λεπτά και σε βάθος έως 1 μέτρου περίπου (για την ακρίβεια 0,92 εκατοστά ή 3 πόδια). Αυτό είναι ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό στην κατηγορία τηλεφώνων κάτω των $500 όπου οι πιστοποιήσεις IP είναι σπάνιες.

Το Pixel 5A θα προσφέρει υποστήριξη δικτύων 6GHz 5G και σε αντίθεση με πέρυσι, η Google δεν θα διαθέσει έκδοση του ίδιου τηλεφώνου συμβατή με την τεχνολογία mmWave. Δεν πρόκειται για μεγάλη απώλεια, καθώς αν και το mmWave 5G είναι πολύ γρήγορο, το εύρος του είναι πολύ περιορισμένο και δύσκολο να βρεθεί. Ωστόσο, από το Pixel 5A θα απουσιάζουν και κάποιες συχνότητες C-band 5G, τις οποίες, χωρίς να δεσμεύεται, η Google αναφέρει ότι θα μπορούσε να προσθέσει την απαραίτητη υποστήριξη μέσω ενημέρωσης λογισμικού.

Όσον αφορά τις άλλες προδιαγραφές, αυτές παραμένουν αμετάβλητες από το προηγούμενο μοντέλο. Το τηλέφωνο συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Snapdragon 765G με 6GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Οι κύριες πίσω κάμερες 12.2MP & η ευρυγώνια 16MP αλλά και η selfie των 8MP είναι οι ίδιες. Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, υποδοχή ακουστικών αλλά και φορτιστή 18W που περιλαμβάνεται στο κουτί (με την Google να αναφέρει πως θα είναι το τελευταίο Pixel που θα προσφέρει φορτιστή στη συσκευασία). Το Pixel 5A 5G θα κυκλοφορήσει με Android 11 και είναι εγγυημένη η τυπική τριετής ενημέρωση της πλατφόρμας της Google και η υποστήριξη ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας.

google-pixel-5a-5g-2.JPG.95458e4253ab9e8065b5b810dd92640a.JPG

Το Pixel 5A 5G θα προσφέρεται απευθείας από το Google Store όπου αυτό είναι διαθέσιμο (hint: όχι στην Ελλάδα) και το Google Fi μόνο σε μαύρο χρώμα. Παρ’ όλα αυτά, θα διατεθούν και θήκες σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα.   • Like


    2

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr