Το Google Maps αλλάζει - Τα νέα εργαλεία

Το Google Maps αλλάζει – Τα νέα εργαλεία

Ο κορονοϊός δημιούργησε μία νέα κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η νέα “κανονικότητα” διαφέρει από τόπο σε τόπο, οι μετακινήσεις ειδικά με τα μέσα μεταφοράς άλλαξε και το google maps πρόσθεσε εργαλεία στην εφαρμογή του, προκειμένου να βοηθήσει στην κίνηση των πολιτών και χρηστών με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κρατάμε τις αποστάσεις στα ΜΜΜ

Στην αρχή της πανδημίας η κίνηση στα ΜΜΜ περιορίστηκε δραματικά. Όσο περνά ο καιρός, όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Ο κόσμος επιστρέφει σιγά σιγά στη χρήση των μέσων, με τις οδηγίες γι’ αυτά να έχουν αυξηθεί στα Maps κατά 50% σε σχέση με πέρυσι στην Αμερική — το θέμα της ασφάλειας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα.

Έτσι το google maps για να μας βοηθήσει να κινούμαστε με ασφάλεια, επέκτεινε τις προβλέψεις συνωστισμού σε περισσότερες από 10.000 εταιρείες μέσων μαζικών μεταφορών σε 100 χώρες, ώστε να ξέρουμε αν στη γραμμή που θα επιλέξουμε, θα υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Να γνωρίζουμε αν τα οχήματα ή συρμοί θα είναι γεμάτοι ή τι άλλο θα ισχύει. Με αυτή την πληροφορία μπορούμε να αποφασίσσουμε αν θέλουμε να επιβιβαστούμε αμέσως ή να περιμένουμε το επόμενο λεωφορείο ή τρένο καθώς, ανεξάρτητα από την πανδημία, σε κανέναν δεν αρέσει να ταξιδεύει όρθιος και στριμωγμένος σαν… σαρδέλα.