Το dashboard του Xbox Series X θα υποστηρίξει σύντομα 4K ανάλυση - Xbox

Το dashboard του Xbox Series X θα υποστηρίξει σύντομα 4K ανάλυση – Xbox

Οι Xbox Insiders στις Alpha και Alpha Skip-Ahead ομάδες έχουν ήδη πρόσβαση στη 4Κ εκδοχή του μενού της κονσόλας.

Τις δοκιμασίες υψηλότερης ανάλυσης στο dashboard του Xbox Series X ξεκίνησε η Microsoft, με τους Xbox Insiders χρήστες στις Alpha και Alpha Skip-Ahead ομάδες, να έχουν σύντομα πρόσβαση σε υψηλότερη ανάλυση στο μενού με στόχο να βελτιώσει στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος σε 4K τηλεοράσεις.

Η αλλαγή αυτή σημαίνει πως η αρχική οθόνη (Home), ο οδηγός (Guide) και άλλες περιοχές του γραφικού περιβάλλοντος θα προβάλλονται σε μεγαλύτερη ανάλυση για βελτιωμένη ευκρίνεια και ανάγνωση κειμένων” αναφέρει η ομάδα δοκιμών του Xbox.

Πριν από τη διάθεση της συγκεκριμένης ενημέρωσης, το dashboard στις Xbox Series X κονσόλες έτρεχε σε ανάλυση 1080p. Μέσω των συγκεκριμένων αλλαγών, η απεικόνιση του μενού θα βελτιωθεί αισθητά για χρήστες που χρησιμοποιούν την κονσόλα με 4K τηλεοράσεις. Βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως παρόλο που η Microsoft κάνει λόγο για για υψηλότερη ανάλυση για συγκεκριμένα στοιχεία του dashboard, για την ώρα φαίνεται πως δεν είναι όλα τα στοιχεία σε native ανάλυση 4K, τουλάχιστον στη δοκιμαστική του φάση.

Κατά τις δοκιμές από μέσα του χώρου, παρατηρήθηκε μεγάλη βελτίωση στην ανάγνωση κειμένων, με στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος στον οδηγό (Guide) να έχουν επίσης βελτιωθεί. Σε άλλα σημεία, οι αλλαγές δεν είναι τόσο έντονες και δεν παρέχουν αισθητή διαφορά.

Για την ώρα δεν έγινε προσθήκη HDR στο dashboard και η αναβάθμιση αυτή αφορά μόνο το Series X. Το μικρότερο Series S μπορεί να προβάλλει 4K, αλλά για την ώρα με το δοκιμαστικό update η ανάλυση παραμένει ίδια.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά τη διάθεση νυχτερινής λειτουργίας σε Xbox κονσόλες. Η νυχτερινή λειτουργία επιτρέπει στους κατόχους Xbox να μειώσουν την φωτεινότητα της οθόνης, φωτεινότητα του LED στο χειριστήριο, όπως και στο κουμπί της κονσόλας. Τέλος, το 4K dashboard μαζί με τη νυχτερινή λειτουργία θα γίνουν διαθέσιμα για όλους αργότερα μέσα στο έτος.

  • 1  • Haha


    2

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr