Τι είναι η "αρχειοθέτηση εφαρμογών" που ετοιμάζεται να λανσάρει στον κόσμο του Android η Google!

Τι είναι η “αρχειοθέτηση εφαρμογών” που ετοιμάζεται να λανσάρει στον κόσμο του Android η Google!

Η Google ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες ότι εργάζεται πάνω σε ένα καινούργιο και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για το Androis OS.

Αυτό θα είναι ένα σύστημα αρχειοθέτησης εφαρμογών μέσω ενός απλού app! Έτσι, όπως φαίνεται, θα περάσουμε σε μια νέα εποχή αρχειοθέτησης των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούμε πολύ.

Μέχρι πρότινος, αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε – και η μοναδική λύση – για να μην μας πιάνουν χώρο οι ξεχασμένες εφαρμογές στο κινητό μας, ήταν να τις… διαγράφουμε!

Με το νέο χαρακτηριστικό που ετοιμάζεται να εισαχθεί στον κόσμο του Android όμως, θα μπορούμε όλες αυτές να τις αρχειοθετούμε στη συσκευή μας.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι δύο, τρεις, πέντε, δέκα εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε και πολύ, θα μπορούν να μπαίνουν στο “ψυγείο”.

Θα παραμένουν στο κινητό σας, αλλά θα έχουν μόνο τα απαραίτητα δεδομένα αποθηκευμένα και θα πιάνουν ελάχιστο χώρο στη συσκευή.

Από εκεί και πέρα, με λίγα taps – όπως υπόσχεται η Google – θα μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τις επαναφέρετε σε λειτουργία!

Μάλιστα η επαναφορά των “αρχειοθετημένων” αυτών εφαρμογών θα γίνεται στην τελευταία τους έκδοση!

Ένα feature πάρα πολύ χρήσιμο ειδικά για όλους όσοι έχουν κινητό που δεν δέχεται επέκταση μνήμης και η εσωτερική του δεν τους φτάνει. Μάλιστα η Google ανακοινώνει ότι είναι εφικτό κάποιος να εξοικονομήσει έως και 60% του αποθηκευτικού του χώρου στη συσκευή του!

Μία κίνηση που αν λειτουργήσει καλά και στην πράξη, θα στρέψει ακόμα περισσότερο το καταναλωτικό κοινό προς συσκευές πιο οικονομικές και με λιγότερο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Υπάρχουν φωνές στο διαδίκτυο που λένε ότι η Google έχει προχωρήσει αρκετά με το χαρακτηριστικό αυτό και είναι έτοιμη να το παρουσιάσει μαζί με το Android 13.

Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, τότε περιμένουμε την παρουσίασή του κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού η Google μένει πιστή στο λανσάρισμα των νέων εκδόσεων του λειτουργικού της κάπου εκείνο το διάστημα.

[Πηγή]

Πηγή άρθρου: www.angroid.gr