Συμμορία έκλεβε αυτοκίνητα στη Μ. Βρετανία μέσα σε δευτερόλεπτα χάρη σε μία συσκευή τύπου Game Boy - Internet

Συμμορία έκλεβε αυτοκίνητα στη Μ. Βρετανία μέσα σε δευτερόλεπτα χάρη σε μία συσκευή τύπου Game Boy – Internet

Μία συμμορία στη Μ. Βρετανία χρησιμοποίησε μία ηλεκτρονική συσκευή μεταμφιεσμένη σε Nintendo Game Boy για να κλέψει αυτοκίνητα συνολικής αξίας μεγαλύτερης από €212.000.

Χρησιμοποιώντας μία μικρού μεγέθους συσκευή, η οποία έμοιαζε με το Game Boy της Nintendo, οι Dylan Armer (29 ετών), Christopher Bowes (33 ετών) και Thomas Poulson (31 ετών) κατάφεραν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας-συναγερμού και να κλέψουν πέντε αυτοκίνητα τύπου Mitsubishi Outlander.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στο δυτικό Yorkshire δήλωσε ότι η προηγμένη συσκευή, αξίας περίπου €23.000 είχε την ικανότητα να ξεκλειδώσει και να εκκινήσει ένα αυτοκίνητο «μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Οι τρεις κλέφτες αυτοκινήτων αφού ομολόγησαν την ενοχή τους στην κατηγορία της συνωμοσίας για κλοπή οδηγήθηκαν στις φυλακές στο Leeds Crown Court.

Οι τρεις κλέφτες οχημάτων συνελήφθησαν αμέσως μετά την κλοπή ενός Mitsubishi Outlander από έναν δρόμο στο Scholes στις 20 Ιουλίου. Υλικό από κύκλωμα παρακολούθησης δείχνει τους επιτήδειους να αποσυνδέουν το αυτοκίνητο από το σημείο φόρτισης πριν χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για να το ξεκλειδώσουν και να το θέσουν σε λειτουργία. Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους τρεις άνδρες βρήκαν τη συσκευή που έμοιαζε με μία φορητή παιχνιδομηχανή Game Boy να βρίσκεται κρυμμένη σε ένα μυστικό ντουλαπάκι στο αυτοκίνητο τους. Σύμφωνα με τις αρχές, πλάνα από το κινητό τηλέφωνο του

Οι αρχές είπαν ότι τα πλάνα που βρέθηκαν από το τηλέφωνο του Thomas Poulson έδειχναν «πόσο γρήγορα και εύκολα αποκτούσαν πλήρη πρόσβαση στα οχήματα με τη χρήση της ηλεκτρονικής συσκευής» και πρόσθεσαν ότι «η σημαντική επένδυση που έπρεπε να γίνει για την αγορά μία τόσο εξελιγμένης συσκευής υποδηλώνει ότι οι κλοπές ήταν προγραμματισμένα και ενορχηστρωμένα εγκλήματα».

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr