Στο σκοτάδι οι χάρτες της Google!

Στο σκοτάδι οι χάρτες της Google!

Ένα νέο χαρακτηριστικό προσφέρουν οι χάρτες της Google η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει την εμπειρία χρήσης μιας εξαιρετικά δημοφιλούς εφαρμογής.

Ο λόγος για το Dark Mode, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη των Google Maps να προβάλλει τους χάρτες σε σκοτεινό φόντο.

To Dark Mode έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία από το facebook και άλλες εφαρμογές ή υπηρεσίες που προσφέρονται σε mobile ή desktop περιβάλλον.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Dark Mode είναι η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, καθώς το σκουρόχρωμα φόντο δεν αναγκάζει την οθόνη να φωτίζει εκείνα τα σημεία τα οποία δεν προβάλουν ενδείξεις.

Επίσης, το Dark Mode καθιστά τη χρήση των εφαρμογών πιο άνετη και λιγότερου κουραστική στο σκοτάδι, καθώς η εκπομπή φωτός είναι πολύ χαμηλότερη.

Για την οδήγηση τη νύχτα, λοιπόν, το Dark Mode των Google Μaps φαντάζει ως ιδανική επιλογή, καθώς προσφέρει μια πιο άνετη εμπειρία χρήσης και ταυτόχρονα περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας, στοιχείο κρίσιμο όταν μιλάμε για smartphone και για μια εφαρμογή που συνήθως προϋποθέτει τη διαρκή λειτουργία της οθόνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του Dark Mode των Google Maps ξεκίνησε από τις συσκευές Android και αναμένεται να επεκταθεί στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα.  

Πηγή άρθρου: www.caranddriver.gr