Πύραυλος της SpaceX θα στείλει ένα Ethereum node στον διαστημικό σταθμό ISS - SpaceX

Πύραυλος της SpaceX θα στείλει ένα Ethereum node στον διαστημικό σταθμό ISS – SpaceX

Την μεταφορά ενός Ethereum (ETH) node στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ανέλαβε η SpaceX. Είναι η πρώτη φορά που ένα Ethereum node εισέρχεται σε… τροχιά. 

Η εταιρεία SpaceChain υπέγραψε σύμβαση με την SpaceX για τη μίσθωση ενός πυραύλου Falcon 9 που εκτοξεύθηκε στις 3 Ιουνίου και είναι προγραμματισμένο να φτάσει στον ISS. Πρόκειται για το τέταρτο φορτίο που στέλνει η εταιρεία SpaceChain στο «διάστημα» και θα «επιδείξει την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Ethereum στο hardware που διατηρεί ήδη στον ISS». 

To Ethereum node θα εγκατασταθεί στον ISS, καθώς σύμφωνα με την SpaceChain, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου Ethereum node. Η εταιρεία Nexus Inc., πελάτης της SpaceChain, θα παρέχει τη λύση εγκατάστασης του Ethereum node στον ISS.  

Να αναφέρουμε ότι η SpaceX θα χρησιμοποιήσει ένα πύραυλο Falcon 9 για ένα άλλο ταξίδι στον ISS στις 24 Ιουνίου του 2021 για να μεταφέρει τρία nodes για λογαριασμό των εταιρειών Biteeu, Divine και Nexus Inc.

Τα nodes θα εγκατασταθούν στον δορυφόρο YAM-2, ο οποίος μεταφέρεται από έναν πύραυλο Falcon 9 στο πλαίσιο του προγράμματος «rideshare». Η αποστολή θα εκτελεστεί από τη Loft Orbital» δήλωσε εκπρόσωπος της SpaceChain.

 

  • 1  • Haha


    1

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr