Πιθανές οι αλλαγές στις προϋποθέσεις

Πιθανές οι αλλαγές στις προϋποθέσεις


Απέχουμε ακόμα αρκετά από την τελική επικράτηση των Windows 11, μας περιμένουν, όμως, ακόμα κάποιες εκπλήξεις. Η Microsoft φέρεται διατεθειμένη να κάνει αλλαγές στις προϋποθέσεις εγκατάστασης του update του λειτουργικού της συστήματος.

Ένα στοιχείο που φαίνεται να έχει προβληματίσει αρκετούς αναφορικά με τα Windows 11 είναι το στοιχείο του Trusted Platform Module 2.0 που απαιτεί το νέο λειτουργικό σύστημα, προκειμένου να μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις Windows PC που δεν έχουν το συγκεκριμένο στοιχείο, ειδικά όταν γίνεται λόγος για συστήματα που συνθέτει κανείς μόνος του και δεν τα αγοράζει έτοιμα.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το Διαδίκτυο εκτιμούν ότι ενδέχεται η Microsoft να αλλάξει την πολιτική της ως προς τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 11, οπότε δεν θα αποτελεί έκπληξη εάν αλλάξουν οι προϋποθέσεις λίγο πριν από την ημερομηνία της έναρξης διάθεσης του update από τα Windows 10 σε Windows 11.

Αναφορικά με το πότε θα είναι διαθέσιμα τα Windows 11, οι περισσότερες πηγές συμφωνούν ως προς το ότι αυτό θα γίνει το πρώτο μισό του 2022, εκτός από όσους είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insiders. Προφανώς, όσοι αγοράσουν καινούριο υπολογιστή λίγο νωρίτερα, ενδέχεται να δουν προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα. Η Microsoft εκτιμάται ότι θα δώσει προτεραιότητα σε αυτούς τους νέους υπολογιστές και όχι στο update από τα Windows 10.

Τέλος, ένα στοιχείο που θα δουν όλοι οι χρήστες των Windows 11 θα είναι οι επανασχεδιασμένες βασικές εφαρμογές των Windows, όπως ο File Explorer, το μενού των Ρυθμίσεων, το Microsoft Photos, η νέα Ζωγραφική και το Σημειωματάριο, καθώς και οι επανασχεδιασμένες εφαρμογές για το Office.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή άρθρου: techblog.gr