Όγδοη θέση για το Samsung Galaxy Note 20 Ultra, με καλές ultra-wide λήψεις

Όγδοη θέση για το Samsung Galaxy Note 20 Ultra, με καλές ultra-wide λήψεις

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε – σχεδόν – έφτασε. Το DxOMark δημοσίευσε το review του για τις κάμερες του Samsung Galaxy Note 20 Ultra σχολιάζοντας ότι έχει εξαιρετικές επιδόσεις στις wide και ultra-wide. Πάμε να δούμε καλύτερα όσα είπε η ιστοσελίδα.

Να θυμίσουμε λίγο το module. Το Samsung Galaxy Note 20 Ultra έχει 180MP κύρια με f/1.8 διάφραγμα, laser, PDAF, και OIS. Δεύτερη έρχεται μία 12MP περισκοπική με f/3 διάφραγμα, PDFA, και OIS. Το module κλείνει μία 12MP ultra-wide με f/2.2 διάφραγμα. Το smartphone καταγράφει βίντεο 8K στα 24fps και 4K στα 60fps.

Προσπαθώντας να βρουν μία διαφορετική λύση από αυτή του Galaxy S20 Ultra, οι μηχανικοί της Samsung χρησιμοποίησαν διαφορετικό αισθητήρα και φακό για την περισκοπική και αφαίρεσαν εντελώς τον ToF. Πόσο αποτελεσματικό ήταν όλο αυτό; Σύνολο 121 βαθμοί και όγδοη θέση κάτω από το Honor V30 Pro – αλλά μαζί με τα Xiaomi Mi CC9 Pro Premium και Huawei Mate 30 Pro.

Φωτογραφία

Με 130 στη φωτογραφία, το Samsung Galaxy Note 20 Ultra αποδίδει ζωντανά χρώματα και έχει ευρύ dynamic range. Καταγράφει καλές λεπτομέρειες στις κοντινές λήψεις, αλλά το επίπεδο των λεπτομερειών που γράφει η κάμερα συνολικά χαρακτηρίζεται από το DxOMark ως απλά αποδεκτό. Η έκθεση και η ισορροπία του λευκού είναι ακριβείς στις ultra-wide λήψεις, το χρώμα είναι καλό στις νυχτερινές λήψεις, και οι φωτογραφίες πορτραίτου με flash έχουν πολλές λεπτομέρειες.

Δυστυχώς, η κάμερα του Samsung Galaxy Note 20 Ultra παρουσιάζει πολύ noise σε χαμηλό φωτισμό, ανακριβείς μετρήσεις στην ισορροπία του λευκού σε κάποιες περιπτώσεις, σοβαρή σύντηξη αντικειμένων στις μεσαίου και κοντινού zoom λήψεις, και ορατό noise στις ultra-wide λήψεις αντικειμένων.

Βίντεο

Στο βίντεο το Samsung Galaxy Note 20 Ultra πήρε 101 και στα θετικά σχόλια έχουμε την ακριβή έκθεση και το ευρύ dynamic range, την καλή ακριβή ανταλλαγή texture με noise σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, τα ζωηρά χρώματα, την αποτελεσματική σταθεροποίηση, και τη γρήγορη εστίαση.

Στον αντίποδα το Samsung Galaxy Note 20 Ultra δεν μπορεί να ανταλλάσσει επαρκώς το texture με το noise σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, υπάρχουν ορατά σφάλματα στην ισορροπία λευκού, και περιστασιακά παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα στη λήψη βίντεο με αντικείμενα.

Περισσότερα θα δούμε μαζί στο αναλυτικό review που ετοιμάζουμε για τοSamsung Galaxy Note 20 Ultra.

Πηγή άρθρου: techmaniacs.gr