Ο Dimensity 9000 θα βάζει κάτω τον A15 Bionic, σύμφωνα με στέλεχος της MediaTek

Ο Dimensity 9000 θα βάζει κάτω τον A15 Bionic, σύμφωνα με στέλεχος της MediaTek

Η MediaTek αποκάλυψε τα χαρακτηριστικά του Dimensity 9000 που θεωρείται ως το πιο προηγμένο τεχνικά chipset της εταιρείας, μέχρι στιγμής. Ο Αντιπρόεδρος Εταιρικού Μάρκετινγκ της κινέζικης εταιρείας, Finbarr Moynihan, μίλησε για το νέο κορυφαίο chipset κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσε στο Digital Trends.

Ο Dimensity 9000 είναι το πρώτο chip που παράγεται χρησιμοποιώντας την προηγμένη διαδικασία 4nm. Είναι επίσης το πρώτο chip που χρησιμοποιεί τον πυρήνα ARM Cortex X2, βασισμένο στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική ARM V9. Το ARM Cortex X2 προσφέρει έως και 3.05 GHz και συνδυάζεται με έως και επτά πυρήνες Cortex A710 και A510. Η GPU του SoC είναι η Mali G710 της ARM.

Ο Finbarr ισχυρίζεται ότι το κορυφαίο chipset θα κοντράρει τον A15 Bionic στα benchmark tests. Περιέργως, το κορυφαίο chipset της Apple είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας μια διαδικασία 5nm και αυτό δημιουργεί θέμα στη σύγκριση. Όπως και να έχει, ο Moynihan είπε ότι ο επεξεργαστής της εταιρείας του θα πιάνει πάνω από ένα εκατομμύριο στο AnTuTu. Είχε κυκλοφορήσει αναφορά για το SoC που έδειχνε ότι όντως πέρασε αυτό το score στο AnTuTu.

Ο Dimensity 9000 είναι κατά πολύ βελτιωμένος από τον προκάτοχο του, έχει 14 MB συνολική cache, ενισχυμένη απόδοση σε κάμερα και οθόνη, επιδόσεις gaming, υποστήριξη Bluetooth 5.3, 5G modem, και πολλά άλλα. Η διαδικασία 4nm είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία που οδηγεί στην παραγωγή chip αιχμής και απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ των εταιρειών που αναπτύσσουν τους επεξεργαστές.

Η συνολική απόδοση των smartphones που θα διαθέτουν τον νέο επεξεργαστή αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή όσων τηλεφώνων κυκλοφορούν ήδη και αρκετών που θα κυκλοφορήσουν. Τα πρώτα μοντέλα με τον Dimensity 9000 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022. Μένει να περιμένουμε τα πρώτα benchmarks των συσκευών που θα διαθέτουν το SoC, για να δούμε πόσο ισχυρό ή μη είναι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Πηγή άρθρου: techmaniacs.gr