Νέες λεπτομέρειες για τον Snapdragon 875 ήρθαν στην επιφάνεια - Qualcomm

Νέες λεπτομέρειες για τον Snapdragon 875 ήρθαν στην επιφάνεια – Qualcomm


Η επίσημη αποκάλυψη απέχει μερικές εβδομάδες, όμως χάρη σε έμπιστες πηγές, έχουμε στα χέρια μας βασικές πληροφορίες πολύ νωρίτερα.

Δεν είναι μυστικό πως ένας νέος Snapdragon θα κάνει την εμφάνισή του, αργά ή γρήγορα. Με το ετήσιο συνέδριο Snapdragon Summit να απέχει μόλις ένα μήνα, ο “Digital Chat Station” ξαναχτύπησε στο Weibo. Πρόκειται για έναν «συνήθη ύποπτο» με καλό ιστορικό και ακρίβεια στις αποκαλύψεις του, όμως εννοείται πως όσα αναφερθούν παρακάτω παραμένουν φήμες μέχρι την επίσημη επιβεβαίωση.

Κατά τον ίδιο, λοιπόν, ο Snapdragon 875 θα είναι κατασκευασμένος στα 5nm, με έναν πυρήνα Cortex-X1 χρονισμένο στα 2.84GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A78 χρονισμένους στα 2.42GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 χρονισμένους στα 1.8GHz. Επιπλέον, θα διαθέτει βελτιωμένο bandwidth μνήμης και cache, όπως κι ένα Adreno 660 GPU για να συμπληρώσει το πακέτο.

Όπως επίσης αναφέρεται στο μήνυμά του, η νέα αυτή γενιά θα εστιάσει στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, όμως και πάλι, οι επιδόσεις θα είναι κορυφαίες. Αν επιτευχθεί μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας μεταξύ φορτίσεων, συνοδευόμενη από ακόμη καλύτερες επιδόσεις, ο συνδυασμός αναμένεται να είναι καλοδεχούμενος από τους χρήστες.

Έχοντας υπόψιν και μια ακόμη φήμη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Snapdragon 875 έχει ήδη περάσει το AnTuTu benchmark σημειώνοντας σκορ 847.868, αισθητά ανώτερο από το 629.245 που σημείωσε ο Snapdragon 865+. 

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε έχουμε μια εικόνα του τι μπορεί να παράξει ο Snapdragon 875. Γνωρίζουμε πως ο Cortex-A78 θα έχει επιδόσεις ανώτερες του A77 κατά 20%, όπως δήλωσε η ARM, ενώ και ο Cortex-X1 αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στο σύστημα. 

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είχαμε επίσης την αποκάλυψη του Snapdragon X60 5G modem, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μπορέσει να συνδυαστεί με τον Snapdragon 875 και τι αποτελέσματα θα έχουμε, καθώς είναι βέβαιο πως αμφότερα chips θα κάνουν την εμφάνισή τους σε high-end συσκευές το 2021. Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr