Νέα εμφάνιση για το Gmail της Google - Gmail

Νέα εμφάνιση για το Gmail της Google – Gmail

Φέτος τον Φεβρουάριο, η Google ανακοίνωσε μία νέα integrated view για το Gmail στο web (τη διαδικτυακή εφαρμογή του Gmail), με βαθύτερη ενσωμάτωση για τα Meet, Spaces και Chat. Τότε, έπρεπε να προχωρήσετε σε εγγραφή (opt-in) και να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα την επιλογή για να δοκιμάσετε το νέο layout.

Αυτό όμως αλλάζει τώρα, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε τη διάθεση της νέας εμπειρίας του Gmail, με στοιχεία Material You, για μία περιορισμένη μερίδα χρηστών (με δυνατότητα opt-out), κάτι που σημαίνει ότι το περιβάλλον χρήσης (UI) θα ενεργοποιηθεί αυτόματα για αυτούς. Το layout επίσης έχει ρυθμιστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην «επιβάλει» τα Chat και Meet στους χρήστες.

Με τον νέο σχεδιασμό, η Google θέλει να μετατρέψει το Gmail σε μία «one-stop» διαδικτυακή εφαρμογή παραγωγικότητας. Η ενσωματωμένη προβολή (view) διασφαλίζει ότι πλέον δεν χρειάζεται να αλλάζετε καρτέλες για να συνεχίσετε τη συνομιλία σας εκείνη τη στιγμή ή να συμμετάσχετε σε μία βιντεοκλήση. Και αν ενδιαφέρεστε μόνο για τον έλεγχο των email σας, υπάρχει μια επιλογή στις γρήγορες ρυθμίσεις για να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές Chat και Meet και να χρησιμοποιήσετε μία προβολή μόνο για το Gmail. Με την παλαιότερη σχεδίαση, η ενσωμάτωση των παραπάνω υπηρεσιών έμοιαζε κάπως επιτηδευμένη και δεν ήταν ότι καλύτερο.

Τώρα, χάρη στο νέο layout, οι υπηρεσίες Chat, Spaces και Meet έχουν τον χώρο που τους αξίζει. Και με την αισθητική Material You, το νέο UI του Gmail έχει πιο φρέσκια εμφάνιση, με το νέο γαλάζιο φόντο και το πιο «τετραγωνισμένο» κουμπί «+ Σύνταξη»  να είναι οι πιο εμφανείς αλλαγές. Αν χρησιμοποιείτε μόνο το Gmail, τα Chat, Space και Meet, δεν πρόκειται να σας φαίνονται πλέον «παρεμβατικά» ή ότι σας έχουν επιβληθεί. Η Google επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, τα Chat, Spaces και Meet θα είναι εξ ορισμού απενεργοποιημένα με το αναβαθμισμένο layout. Η Google δέχτηκε επικρίσεις για την ενσωμάτωση των παραπάνω υπηρεσιών στο Gmail, και από ότι φαίνεται τώρα επιχειρεί να διορθώσει το λάθος της.

Gmail_3.jpg

Αν δεν σας αρέσει η νέα εμφάνιση του Gmail, μπορείτε να επιστρέψετε στο παλαιό layout από τις γρήγορες ρυθμίσεις (quick settings). Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις γρήγορες ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της διαδικτυακής εφαρμογής Gmail μέσω του browser σας και στη συνέχεια να αναζητήσετε τη συντόμευση Επιστροφή στην αρχική προβολή του Gmail (Go back to the original Gmail view). Αυτή η δυνατότητα πάντως δεν πρόκειται να υπάρχει και για πολύ, καθώς η Google θέλει όλοι οι χρήστες της να στραφούν στη νέα σχεδίαση. Ομοίως, μπορείτε να επιλέξετε να δοκιμάσετε τη νέα εμπειρία από το ίδιο σημείο. Η νέα δυνατότητα θα εμφανιστεί σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

   • Like


    3

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr