Με το Googlefier μπορείς εύκολα να έχεις Google Apps σε Huawei και Honor συσκευές

Με το Googlefier μπορείς εύκολα να έχεις Google Apps σε Huawei και Honor συσκευές

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά νέα Huawei και Honor smartphones που έκαναν το ντεμπούτο τους, δεν διαθέτουν τα Google Mobile Services. Για παράδειγμα, η νέα σειρά Mate 40 series, δεν διαθέτει Google Play services. Αν και η Huawei έχει καταφέρει για ακόμη μια φορά, να το εξοπλίσει με hardware που πολλοί  θα ζήλευαν, κάποιοι θεωρούν σημαντική την έλλειψη των GMS, αν και κατά την άποψή μας, η Huawei έχει καταφέρει να προσφέρει όλες τις εναλλακτικές εκείνες που είναι απαραίτητες για μια ομαλή εμπειρία χρήσης.

Το Googlefier, αποτελεί έναν ανεπίσημο GMS installer από μέλος του XDA. Παρέχει εύκολο τρόπο εγκατάστασης βήμα βήμα των GMS και των Google apps στη Huawei ή Honor συσκευή σου χωρίς να χρειαστεί να συνδέσεις ένα PC. Μόλις εγκατασταθεί, δώσε στην εφαρμογή όλα τα απαραίτητα permissions και στη συνέχεια ακολούθησε τα βήματα για να πάρεις τα GMS στο smartphone σου.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το Googlefier θα αντικαταστήσει το τρέχον backup app και θα κάνει restore το LZPlay. Το LZPlay, αν θυμάσαι, είναι το όνομα του app εγκατάστασης των GMS που χρησιμοποιούνταν ευρέως, μετά τη διάθεση του Mate 30. Μόλις γίνει αυτό, το Googlefier θα εγκαταστήσει βασικές υπηρεσίες στη συσκευή σου. Για να το κάνει, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα στην οθόνη. Μόλις ολοκληρώσεις όλα τα βήματα, θα μπορέσεις να εγκαταστήσεις τα Google Play Store και Google apps στη συσκευή σου και να συνδεθείς με τον Google λογαριασμό σου.

Το XDA Developers δοκίμασε το Googlefier στο Huawei P40 Pro και Huawei MatePad Pro που τρέχει EMUI 10. Δεν λειτουργεί σε EMUI 11. Σε περίπτωση που έχεις ήδη προσπαθήσει να εγκαταστήσεις τα Google apps στη συσκευή σου, χρησιμοποιώντας μια διαφορετική μέθοδο, προτείνουμε το reset της συσκευής και την προσπάθεια με το Googlefier. Κάτι τέτοιο διασφαλίζει ότι δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εφαρμογή περιλαμβάνει και ένα feature που σου επιτρέπει εύκολα να αναιρέσεις όλες τις αλλαγές και να επαναφέρεις την συσκευή στην προ GMS κατάσταση,

Πηγή άρθρου: techmaniacs.gr