Με τα Windows 365 η Microsoft βάζει το PC στο cloud για πρόσβαση από παντού και από οποιαδήποτε συσκευή - Azure

Με τα Windows 365 η Microsoft βάζει το PC στο cloud για πρόσβαση από παντού και από οποιαδήποτε συσκευή – Azure

Το συνέδριο Inspire επίλεξε η Microsoft για τα αποκαλυπτήρια της νέας cloud υπηρεσίας με την ονομασία Windows 365 που στόχο έχει την πρόσβαση σε έναν Windows υπολογιστή από παντού και από διαφορετικές συσκευές, με μόνες προυποθέσεις την παρουσία browser και σύνδεσης στο Internet. Υποστηρίζοντας αρχικά Windows 10 και από τα τέλη του έτους τα νέα Windows 11, η νέα cloud υπηρεσία της Microsoft προωθείται ως μια νέα κατηγορία Personal Computing, φέροντας τα πλεονεκτήματα του cloud αρχικά για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και μελλοντικά σε καταναλωτές.

Στην εποχή του COVID-19 και του υβριδικού μοντέλου εργασίας, το Cloud PC της Microsoft φέρνει όλα τα πλεονεκτήματα αντίστοιχων streaming υπηρεσιών (βλ. Xbox Cloud), καθιστώντας περιτή την αγορά hardware αφού η πρόσβαση μπορεί να γίνει ακόμα και από συσκευές που στηρίζονται σε διαφορετική πλατφόρμα όπως Android, iPad OS, Linux και macOS. Στηρίζεται στο Azure Virtual Desktop με τη σημαντική διαφορά ότι κάνει πολύ πιο εύκολη την εμπειρία virtualization, χωρίς ο χρήστης ή το IT να χρειάζεται να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες.

Ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή του μέσω ενός browser ή μέσω ανεξάρτητων εφαρμογών που θα κυκλοφορήσει η Microsoft από τις 2 Αυγούστου όταν και θα γίνει το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας. Σύμφωνα με τη Microsoft, η εμπειρία χρήσης δεν διαφέρει από αυτή ενός κανονικού υπολογιστή με «άμεσο boot» και με τον χρήστη να μπορεί να το φέρει στα μέτρα του αλλάζοντας όποια ρύθμιση επιθυμει και εγκαθιστόντας τις αγαπημένες του εφαρμογές. Τυχόν προβλήματα συμβατότητας λύνονται με την υπηρεσία App Assure χωρίς επιπλέον κόστος ενώ με κάθε σύνδεση, ο χρήστης συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε χωρίς κάποια αναμονή.

Σε εταιρικό επίπεδο, η διαχείριση από το IT κάθε Windows 365 υπολογιστή γίνεται στο ίδιο περιβάλλον με άλλες φυσικές συσκευές, και με την ίδια ευκολία που αυτό προυποθέτει για μαζικές ρυθμίσεις ασφαλείας, εγκατάσταση εφαρμογών κ.α. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποστήριξη των Microsoft 365 (Office), Dynamics 365, Power BI καθώς και άλλων δημοφιλών εταιρικών εφαρμογών. Επιπλέον τα αρχεία, οι ρυθμίσεις και γενικότερα όλα τα δεδομένα του χρήστη παραμένουν πάντα στο cloud χωρίς κάποιο φόβο κακόβουλης πρόσβασης, ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που φέρνει η υπηρεσία Windows 365 στις επιχειρήσεις. Το άλλο είναι το κόστος όπου η αγορά ενός υπολογιστή δεν κρίνεται αναγκαία, με τον χρήστη να μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε τον προσωπικό του υπολογιστή είτε κάποια άλλη συσκευή (βλ. smartphone ή tablet). 

114163752_PowerBIImage__UnderembargountilJuly14@8amPT.jpg.8b708a936c1af22277e4fe2c9a82216f.jpg 1751701228_CloudPCSecurity_UnderembargountilJuly14@8amPT.jpg.99fc1864680f8c741b1fa5d3646aaf52.jpg 

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα Windows 365 φέρνουν τεράστια πλεονεκτήματα σε οργανισμούς που επιθυμούν να δοκιμάσουν λύσεις virtualization, όμως μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν είτε επειδή το κόστος ήταν μεγάλο είτε επειδή δεν διέθεταν την απαραίτητη τεχνογνωσία εξαιτίας της πολυπλοκότητας. Οφέλη υπάρχουν και σε επίπεδο μεμονωμένου χρήστη που έχει αυξημένες υπολογιστικές ανάγκες, χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει σε αγορά κάποιο πολύ ακριβού υπολογιστή. 

Αρχικά τα μηνιαία συνδρομητικά πακέτα της υπηρεσίας Windows 365 αφορούν αποκλειστικά επιχειρήσεις ακόμα και αν αυτές αποτελούνται από έναν χρήστη. Για την ώρα η εταιρεία δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει κάτι που αναμένεται να κάνει το επόμενο διάστημα όσο πλησιάζουμε στο λανσάρισμα της υπηρεσίας στις 2 Αυγούστου. Γνωρίζουμε πάντως ότι θα υπάρχουν δύο εκδόσεις με την ονομασία Windows 365 Business και Windows 365 Enterprise, με διαθέσιμα 12 configurations ανάλογα με τις ανάγκες. Η αρχική και φθηνότερη λύση αφορά διαμόρφωση με έναν επεξεργαστή, 2GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου ενώ η ανώτερη πρόταση αφορά 8 επεξεργαστές, 32GB μνήμη και 512GB αποθηκευτικό χώρο.  • Like


    6  • Haha


    2

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr