Κρατήστε αυτές τα προϊόντα μακριά από ιατρικές συσκευές

Κρατήστε αυτές τα προϊόντα μακριά από ιατρικές συσκευές


Η Apple εξέδωσε προειδοποίηση για τυχόν παρεμβολές που μπορούν να έχουν κάποια προϊόντα της με ιατρικές συσκευές. Η Apple δημοσίευσε μία λίστα με όλα τα προϊόντα της που θα έπρεπε να βρίσκονται σε ικανή απόσταση από ένα ιατρικό εργαλείο.

Η Apple αναγνωρίζει το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι συσκευές της ενδέχεται να προκαλέσουν παρεμβολές σε ιατρικές συσκευές και εργαλεία, σε ευαίσθητους αισθητήρες που διαθέτουν, ειδικά όταν τα προϊόντα της βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Η Apple θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει μία απόσταση 15 εκατοστών για ασφάλεια, ή ακόμα και 30 εκατοστών σε περίπτωση που γίνεται ασύρματη φόρτιση μίας συσκευής.

Το ζήτημα προέκυψε όταν σε ιατρικό ινστιτούτο των ΗΠΑ εντοπίστηκε παρεμβολή από ένα iPhone 12 σε μηχανικά υποβοηθούμενη καρδιά ασθενούς. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021 και άμεσα ξεκίνησε μία σχετική διερεύνηση που έκανε την Apple να φτάσει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Τις συσκευές που η εταιρεία προτείνει να βρίσκονται σε ικανή απόσταση από ένα ιατρικό εργαλείο μπορείτε να τις βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή άρθρου: techblog.gr