Κάποιος να πιάσει ένα ντέφι: Το Xiaomi Mi 11 θα κυκλοφορήσει ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗ.

Κάποιος να πιάσει ένα ντέφι: Το Xiaomi Mi 11 θα κυκλοφορήσει ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗ.

Ξέρω οτι περισσότεροι θα ψάχνετε ένα συννεφο να πέσετε, αλλα εκτός απο τον άτυπο αγώνα του “ποιος θα κυκλοφορήσει πρώτος κινητό με τον Snapdragon 888”, φέτος έχουμε και τον εξίσου αδιάφορο διαγωνισμό “ποιος θα αντιγράψει πρώτος την αηδία που έκανε η Apple”

Και στα δύο αυτά σπρίντ, νικητής είναι η Xiaomi, αφου όπως ανακοίνωσε επίσημα η Κινέζικη εταιρία, το Mi 11 θα βγει στην αγορά σε λεπτή και ελαφριά συσκευασία…χωρίς φορτιστή.

ΦΥΣΙΚΑ, η κίνηση αυτή, γίνεται γιατι και η Xiaomi, απο ότι φαίνεται, “νοιάζεται” για το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δε θέλει να γλιτώσει τα λεφτά του φορτιστή απο τη συσκευασία, τα οποία θα πάρει διπλά πουλώντας τον έξτρα.

ΕΠΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΑ, τα πολύ λιγότερα έξοδα μετακίνησης των κινητών που ειναι πλέον σε αρκετά μικρότερη συσκευασία, αποκλείεται να έχει παίξει ρόλο στην επιλογή της Xiaomi να ακολουθήσει τα “πράσινα” βήματα της Apple.

Αυτή στη φωτογραφία είναι η επίσημη δήλωση της Xiaomi στο Weibo, που μέσω Google Translate μεταφράζεται σε:

Το Xiaomi Mi 11 παρουσιάζεται επίσημα με ολοκαίνουργια συσκευασία, τόσο ελαφριά και λεπτή. Πίσω από αυτό, κάναμε μια σημαντική απόφαση: Το Mi 11 ακύρωσε τον συμπεριλαμβανόμενο φορτιστή και ανταποκρίθηκε στην έκκληση για τεχνολογία και προστασία του περιβάλλοντος.
Σήμερα, όλοι έχουν πολλούς ρελαντί φορτιστές. Αυτό είναι το πρόβλημα και το βάρος σας για το περιβάλλον. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η απόφαση μπορεί να μην γίνει κατανοητή ή ακόμη και να παραπονεθεί. Υπάρχει καλύτερη λύση μεταξύ των βιομηχανικών πρακτικών και του περιβάλλοντος; Την επόμενη Δευτέρα, θα μιλήσουμε στη συνέντευξη τύπου.

Να σας θυμίσω εδώ, οτι το Xiaomi Mi 11 είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει με φόρτιση 120W, οπότε τα πράγματα θα είναι ΠΟΛΥ πιο σκούρα απο την περίπτωση της Apple, η οποία έβαζε έναν φορτιστή 5-10W στο πακέτο που στη χειρότερη θα βρίσκατε εύκολα στην αγορά.

Να σας δώ που θα βρείτε 120W φορτιστή κάτω απο 40€ τώρα, για να βοηθήσετε το περιβαλλοντικό πρόσωπο της Xiaomi.

Πηγή άρθρου: www.angroid.gr