Κάποιες από τις καλύτερες λειτουργίες του macOS Monterey δε θα διατεθούν σε Mac με Intel επεξεργαστές - Apple

Κάποιες από τις καλύτερες λειτουργίες του macOS Monterey δε θα διατεθούν σε Mac με Intel επεξεργαστές – Apple

Με μία από αυτές να είναι το Live Text που επιτρέπει επεξεργασία κειμένου σε εικόνες

Η νέα και μεγάλη αναβάθμιση του macOS λειτουργικού, macOS Monterey, έρχεται με διάφορες νέες λειτουργίες, αρκετές από τις οποίες όπως δε θα γίνουν διαθέσιμες σε Mac με Intel επεξεργαστές. Η πληροφορία αυτή έγινε διαθέσιμη από την επίσημη ιστοσελίδα του macOS Monterey.

Αυτό σημαίνει πως όσοι χρήστες δεν έχουν Mac με τον M1 επεξεργαστή της εταιρείας – που αρχικά κυκλοφόρησαν τον περασμένο Νοέμβριο – δε θα έχουν πρόσβαση στις παρακάτω λειτουργίες:

  • FaceTime Portrait mode – λειτουργία που θολώνει το παρασκήνιο πίσω από τον χρήστη όταν βρίσκεται σε βιντεοκλήση
  • Live Text – λειτουργία που επιτρέπει την επεξεργασία κειμένου σε φωτογραφίες και εικόνες (όπως αντιγραφή και επικόλληση τη διεύθυνση από μια πινακίδα στην φωτογραφία)
  • Τη νέα προβολή του κόσμου στο Apple Maps
  • Τους νέους χάρτες του Apple Maps σε πόλεις όπως Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες
  • Text to speech φωνές σε Σουηδικά, Δανέζικα, Νορβηγικά και Φινλανδικά
  • Offline υπαγόρευση στη συσκευή
  • Υπαγόρευση στη συσκευή χωρίς χρονικό περιορισμό (που ήταν περιορισμένη στα 60 δευτερόλεπτα)

Όσοι τυχόν χρήστες δεν έχουν σκοπό να κάνουν άμεσα αναβάθμιση του Intel συστήματός τους, πιθανότατα θα απογοητευτούν από τα νέα αυτά. Πολύ πιθανό είναι όμως να συνεχιστεί αυτή η τάση, με την Apple να προσφέρει μελλοντικά κι άλλες λειτουργίες που θα είναι διαθέσιμες μόνο στο δικό της M1 SoC.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως τον περασμένο Ιούνιο όταν η Apple ανακοίνωσε τη μετάβαση σε δικούς της επεξεργαστές, δήλωσε πως θα συνεχίσει την υποστήριξη και αναβάθμιση των συστημάτων με Intel επεξεργαστές. Όπως όλα δείχνουν όμως, κάποιες λειτουργίες θα παραμείνουν αποκλειστικά διαθέσιμες στο δικό της υλικό.

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr