iPhone 12 Pro & Pro Max: Με 5G, εκπληκτικές κάμερες και ανανεωμένο σχεδιασμό, τα ισχυρότερα φετινά iPhone - iPhone

iPhone 12 Pro & Pro Max: Με 5G, εκπληκτικές κάμερες και ανανεωμένο σχεδιασμό, τα ισχυρότερα φετινά iPhone – iPhone


Διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, το iPhone 12 Pro προσφέρει ανώτερες επιδόσεις σε αρκετούς τομείς συγκριτικά με το απλό iPhone 12, με κυριότερο την κάμερα.

Μετά την αποκάλυψη των iPhone 12 και iPhone 12 mini, σειρά έχει το iPhone 12 Pro που επισημοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά. Η ισχυρότερη εκδοχή των φετινών iPhone θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις: iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε με τα iPhone 11 Pro και Pro Max.

Με σχεδιασμό πιο κοντά στο iPhone 4 ή το πρόσφατο iPad Air, τα iPhone 12 Pro και Pro Max διαθέτουν το χαρακτηριστικό notch που πρώτα γνωρίσαμε στο iPhone X ώστε να προσφέρουν την δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω αναγνώρισης προσώπου (Face ID), έναντι κάποιου αισθητηρα αναγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος. 

Οι επιδόσεις του στηρίζονται στο chipset A14 Bionic τής Apple, τεχνολογίας 5nm και δεν διαφέρει από αυτό που προτιμήθηκε για τα iPhone 12 και iPhone 12 mini. Σχετικά με τον αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος παραμένει μη επεκτάσιμος, τα μοντέλα ξεκινούν από 128GB και φτάνουν έως και τα 512GB στις ανώτερες εκδόσεις. Επιπλέον, οι νέες συσκευές υποστηρίζουν δίκτυα 5G σε όλες τις εκδόσεις τους. Κατασκευασμένα από γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι, τα iPhone 12  Pro/Pro Max έχουν εμφανώς premium φινίρισμα όμως διαφορετικό από τον συνδυασμό γυαλιού και αλουμινίου στα iPhone 12 και iPhone 12 mini.

Το iPhone 12 Pro διαθέτει οθόνη AMOLED 6.1″ Super Retina XDR με μικρότερα bezels από του iPhone 11 Pro, δίνοντας μεγαλύτερη πραγματική οθόνη σε ελαφρώς μεγαλύτερο σώμα. Επιπλέον, υποστηρίζει τα πρότυπα HDR Dolby Vision, HDR10 και HLG. Όπως και το iPhone 12, διαθέτει ενισχυμένης ανθεκτικότητας οθόνη χάρη σε ένα νέο υλικό που η Apple ονομάζει “Ceramic Shield“, δημιουργημένο σε συνεργασία με την Corning – κατά τους ίδιους, προσφέρει έως και 4 φορές μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα iPhones. 

Στο πίσω μέρος του κινητού, ενσωματώνεται τριπλή κάμερα με δυνατότητα οπτικού zoom 4x. Οι δύο αισθητήρες διαθέτουν ανάλυση 12MP έκαστος, όπως ακριβώς και στο iPhone 12, με έναν επιπλέον αισθητήρα tele (52mm equivalent). Ο αναβαθμισμένος φακός wide διαθέτει διάφραγμα f/1.6, φακό 7 στοιχείων και νέο αισθητήρα, προσφέροντας αισθητά ανώτερη ποιότητα λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, συνδυαστικά με την τεχνολογία Smart HDR 3 που υπόσχεται καλύτερη διατήρηση λεπτομερειών σε όλα τα μήκη και πλάτη μιας φωτογραφίας. Επιπλέον, η τριπλή κάμερα συνοδεύεται από έναν αισθητήρα LiDAR που βελτιώνει την εστίαση στο σκοτάδι αλλά και τον χρόνο αποτύπωσης μιας φωτογραφίας.

Μια ακόμη μεγάλη ανακοίνωση για τους λάτρεις της φωτογραφίας ήταν το Apple ProRAW format, το οποίο συνδυάζει τα οφέλη του τύπου RAW με τα οφέλη της συσκευής, όπως το Smart HDR – μέχρι πρότινος, το ένα εξαιρούσε το άλλο. Αντίστοιχα θετικά νέα υπάρχουν και για τους λάτρεις της βιντεοσκόπησης, καθώς θα υποστηρίζεται καταγραφή βίντεο σε 10-bit HDR (Dolby Vision, HDR10), όπως και καταγραφή σε 4K/60 – μαζί. 

msedge_rOy0RBwN6L.jpg

Με την επικείμενη επιστροφή του MagSafe, που επιτρέπει την ασφαλή μαγνητική ένωση ασύρματων φορτιστών τεχνολογίας Qi στο πίσω μέρος του iPhone χάρη στους εσωτερικούς του μαγνήτες. Επιπλέον, τους εν λόγω μαγνήτες αξιοποιούν και άλλα αξεσουάρ, όπως μια θήκη για την τοποθέτηση πιστωτικών καρτών.

Προχωρώντας στο iPhone 12 Pro Max, η πρώτη βασική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη οθόνη των 6.7″, αισθητά μεγαλύτερης έκτασης συγκριτικά με του iPhone 12 Pro. Η δεύτερη (και μεγαλύτερη) αλλαγή αφορά την κάμερα, και συγκεκριμένα, το zoom αγγίζει το 5x έναντι του 4x που βρίσκεται στο iPhone 12 Pro. Ο τηλεφακός διαθέτει εστιακό μήκος 65mm και πλέον, η κάμερα θα υποστηρίζει sensor shift stabilization, σταθεροποιώντας την εικόνα σε επίπεδο αισθητήρα αντί φακού.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως στη συσκευασία δεν θα περιλαμβάνονται φορτιστής και ακουστικά, με σκοπό τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, όμως οι συσκευές διαθέτουν συμβατότητα με τα αξεσουάρ της προηγούμενης γενιάς.

Το iPhone 12 Pro θα κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ στις 23 Οκτωβρίου με τιμή 999$, σε 4 χρώματα: χρυσό, ασημί, γκρι και μπλε.

Το iPhone 12 Pro Max θα κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου με τιμή 1099$, σε 4 χρώματα: χρυσό, ασημί, γκρι και μπλε.

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr