Η Sony αποκάλυψε την ημερομηνία λανσαρίσματος του PlayStation 6 - Playstation

Η Sony αποκάλυψε την ημερομηνία λανσαρίσματος του PlayStation 6 – Playstation

Το PlayStation 5 έγινε πρόσφατα 2 ετών, όμως τι γίνεται με την επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony; Η Ιαπωνική εταιρεία, στο πλαίσιο της διαμάχης της με την Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard αποκάλυψε την χρονική περίοδο που θα ανακοινώσει το PlayStation 6.

H Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) που επί του παρόντος διερευνά την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft δημοσίευσε ορισμένα έγγραφα που αποκαλύπτουν ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Σε ένα από τα έγγραφα περιγράφονται και επισημαίνονται οι δηλώσεις των εκπροσώπων της Ιαπωνικής εταιρείας και οι απαντήσεις τους στις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συγχώνευση της Activision Blizzard με το τμήμα Xbox. Ανάμεσα στο σχόλια των εκπροσώπων της Sony υπάρχει ένα απόσπασμα για την κονσόλα επόμενης γενιάς της εταιρείας, PlayStation 6.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Sony ενδέχεται να ανακοινώσει την επόμενη γενιά του PlayStation μέσα στο 2027. Αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος ζωής του PlayStation 5 προορίζεται να είναι μικρότερος από αυτόν του προκατόχου του, PlayStation 4. Δεν συζητήθηκαν ή επιβεβαιώθηκαν λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά του PlayStation μεταξύ των στελεχών της Ιαπωνικής εταιρείας και των αξιωματούχων της ρυθμιστικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο αναφέρεται το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν το λανσάρισμα νέου hardware από την Sony.  

Η Sony αναφέρθηκε στην επόμενη έκδοση του PlayStation στην προσπάθεια της να πείσει την ρυθμιστική αρχή ότι η απουσία του Call of Duty θα μπορούσε να βλάψει σημαντικά την πλατφόρμα PlayStation, καθώς περισσότεροι καταναλωτές θα επέλεγαν μελλοντικά τη κονσόλα Xbox αντί τη δική της κονσόλα. Το παραπάνω βεβαίως βασίζεται στην εκτίμηση ότι το Call of Duty θα αποτελούσε αποκλειστικό τίτλο της πλατφόρμας Xbox -κάτι που η Microsoft έχει υποσχεθεί δημοσίως σε τέσσερις ξεχωριστές σαφείς δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να συμβεί- με την Ιαπωνική εταιρεία να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό σε επίπεδο hardware. 

Διαβάζουμε στην έκθεση της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου: «…σε δημόσια σχόλια (που έγιναν) μόλις στις 26 Οκτωβρίου, η Microsoft είπε ότι σχεδιάζει να προσφέρει το Call of Duty στο PlayStation μόνο «εφόσον έχει νόημα». Μία χρονική περίοδος μέχρι το 2027 -ή κάποιο άλλο (πιθανώς μικρότερο) χρονικό διάστημα που καθορίζεται μονομερώς από τη Microsoft και «έχει νόημα» για τη Microsoft είναι κάτι εντελώς ανεπαρκές (για εμάς). Μέχρι να λανσαριστεί η επόμενη γενιά της κονσόλας PlayStation από την Sony Interactive Entertainment (κάτι που είναι πιθανό να συμβεί γύρω από αυτό το χρονικό σημείο) θα είχε χάσει την πρόσβαση στο Call of Duty και σε άλλους τίτλους της Activision, καθιστώντας την εξαιρετικά ευάλωτη στη μεταστροφή των καταναλωτών και στην επακόλουθη υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς της.

Ακόμη και αν υποτεθεί ότι η SIE (Sony Interactive Entertainment) θα είχε την ικανότητα και τους πόρους να αναπτύξει ένα εξίσου επιτυχημένο franchise με το Call of Duty, θα χρειαζόντουσαν πολλά, πολλά χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτυχθεί ένας ανταγωνιστής του Call of Duty -και το παράδειγμα του franchise Battlefield της EA δείχνει ότι το πιθανότερο είναι τέτοιες προσπάθειες να κατέληγαν να είναι ανεπιτυχείς».
  • 15

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr