Η Nvidia έχει έτοιμο fix για το πρόβλημα του Discord που επιβραδύνει τη GPU σας - Nvidia

Η Nvidia έχει έτοιμο fix για το πρόβλημα του Discord που επιβραδύνει τη GPU σας – Nvidia

Η Nvidia αναφέρει ότι υπάρχει λύση για ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν πρόβλημα όπου η εφαρμογή του Discord όταν ήταν ανοιχτή στο παρασκήνιο, περιόριζε την απόδοση ορισμένων καρτών γραφικών.

Σύμφωνα με ένα tweet της εταιρείας, το fix θα κατέβει στον υπολογιστή αυτόματα όταν συνδεθείτε στα Windows, οπότε δεν θα χρειαστεί να μπείτε στον κόπο να κατεβάσετε χειροκίνητα κάποιο driver ή να προχωρήσετε σε ενημέρωση λογισμικού.

Το πρόβλημα, το οποίο επηρέασε υπολογιστές με κάρτες όπως οι RTX 3080 και RTX 3060 Ti, φαίνεται ότι προκλήθηκε από μια πρόσφατη ενημέρωση του Discord. Αυτό εμπόδισε τις GPU να φτάσουν τα μέγιστα memory clocks τους, μια διαφορά κατά περίπου 200Mhz. Το πρόβλημα συνοδεύτηκε από μια μικρή μείωση της απόδοσης κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών, κάτι που δεν είναι ακριβώς ιδανικό, δεδομένου ότι το Discord έχει δημιουργηθεί για να σας βοηθά να μιλάτε με τους φίλους σας ενώ παίζετε παιχνίδια.

Σύμφωνα με τη Nvidia, η διόρθωση έρχεται ως ενημέρωση του προφίλ της εφαρμογής. Μέχρι σήμερα ήταν δυνατή η χειροκίνητη εγκατάσταση, αλλά η διαδικασία απείχε πολύ από το να χαρακτηριστεί απλή. Συγκεκριμένα ο χρήστης έπρεπε να κατεβάσει πρώτα ένα profile manager, στη συνέχεια να κάνει export, editing και επανεισαγωγή του προφίλ.
 
  • 1  • Confused


    1Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr