Η Intel χρησιμοποίησε machine learning προσθέτοντας φωτορεαλιστικά γραφικά στο GTA V - Intel

Η Intel χρησιμοποίησε machine learning προσθέτοντας φωτορεαλιστικά γραφικά στο GTA V – Intel

Με το τελικό αποτέλεσμα να είναι απίστευτο και παράλληλα τρομακτικά φωτορεαλιστικό

Ανέκαθεν ένα από τα εντυπωσιακότερα πράγματα του Grand Theft Auto V είναι πόσο πολύ μοιάζει η πόλη του San Andreas με την πραγματική πόλη του Los Angeles, στην οποία και βασίζεται. Τώρα όμως μέσω ενός νέου machine learning μεθόδου της Intel Labs που αποκαλείται Enhancing Photorealism Enhancement, το τελικό αποτέλεσμα είναι τρομακτικό.

Αφού πέρασαν το παιχνίδι από τη συγκεκριμένη διαδικασία, οι ερευνητές Stephan R. Richter, Hassan Abu Alhaija και Vladlen Kolten δημοσίευσαν την απίστευτη μεταμόρφωση, με ένα οπτικό αποτέλεσμα που μοιάζει πιο πολύ σε πραγματικές φωτογραφίες παρά σε βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν αρκετά χρόνια. Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο όπου αναλύεται η διαδικασία μαζί με τις οπτικές αλλαγές που γίνονται μέσω machine learning.

Οι αναλυτές αναφέρουν πως ο φωτορεαλισμός προέρχεται από ένα σύνολο δεδομένων που πρόσθεσαν στον αλγόριθμό τους, το οποίο αποτελείται από καταγεγραμένο υλικό αποθηκευμένο από κάμερες στο ταμπλό αυτοκινήτων, κυρίως από δρόμους της Γερμανίας. Έτσι, ο αλγόριθμος τροποποίησε τον φωτισμό, τις αντανακλάσεις και το χρώμα των αυτοκινήτων και το κάνει σαν μια πιο διαδραστική έκδοση του Street View. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να βρεί κανείς στο σχετικό PDF που δημοσίευσαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές επίσης πρόσθεσαν πως οι βελτιώσεις μπορούν να πάνε ένα βήμα παραπέρα από τον φωτορεαλισμό, καθώς μπορούν να προσθέσουν επιπλέον γεωμετρικές πληροφορίες στο ίδιο το GTA V. Αυτά τα G-buffers όπως τα αποκαλούν, περιέχουν πληροφορίες για απόσταση μεταξύ αντικειμένων του παιχνιδιού και της κάμερας, ποιότητα των textures και το πόσο γυαλιστερό είναι το χρώμα των αυτοκινήτων.

Αυτό δυστυχώς δε σημαίνει πως θα δούμε ένα “photorealism update” να κυκλοφορεί άμεσα για το GTA V, αλλά παραπλήσιες προπάθειες για βελτίωση τίτλων έχουμε δει μέσω AI upscaling, κυρίως σε παλαιότερους τίτλους. Η διαδικασία χρήσης machine learning για μεγαλύτερες αναλύσεις επίσης χρησιμοποιήθηκε στο Nvidia Shield TV και σιγά σιγά, φαίνεται να βρίσκει το δρόμο της και αλλού.

Ο φωτορεαλισμός βέβαια δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά το αποτέλεσμα της Intel Labs μας δείχνει πως, πέρα από πρόοδο στην ισχύ του hardware, μπορούν να γίνουν πολλά και στο software.





  • 6



  • Thanks


    1

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr