Η Huawei επιδιώκει συνεργασίες για να «παρακάμψει» τους Αμερικανικούς περιορισμούς - Huawei

Η Huawei επιδιώκει συνεργασίες για να «παρακάμψει» τους Αμερικανικούς περιορισμούς – Huawei

Η Huawei, της οποίας η επιχείρηση πώλησης κινητών τηλεφώνων καταστράφηκε λόγω των Αμερικανικών κυρώσεων, σκοπεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αδειοδότηση τρίτων εταιρειών για να αξιοποιήσουν τα σχέδια των κινητών τηλεφώνων της. Έτσι, θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας εξαρτήματα -και επομένως σε ορισμένες αγορές, έστω και πλαγίως- σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα την Shenzhen στην Κίνα σκέφτεται να αδειοδοτήσει τα σχέδια της σε ένα τμήμα της κρατικής China Postal and Telecommunications Appliances Co. ή PTAC, το οποίο στη συνέχεια θα επιδιώξει να αγοράσει εξαρτήματα που βρίσκονταν στη μαύρη λίστα της εποχής Donald Trump και επομένως ήταν απαγορευμένα. Το τμήμα της PTAC γνωστό και ως Xnova, ήδη πουλάει τηλέφωνα της Huawei της σειράς Nova στο ηλεκτρονικό της κατάστημα και η συνεργασία των δύο εταιρειών μελλοντικά θα της επιτρέψει να πουλάει κινητά που φέρουν τη δική της επωνυμία και που βασίζονται σε ακόμα μεγαλύτερα σχέδια της Huawei. Η Κινέζικη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού TD Tech Ltd. θα ξεκινήσει επίσης την πώληση ορισμένων κινητών που βασίζονται σε σχέδια συσκευών της Huawei και θα φέρουν δικής της επωνυμία, ωστόσο ακόμα βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων με την Huawei.

Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη στρατηγική, η Huawei επιδιώκει να «σώσει» την επιχείρηση κινητών τηλεφώνων της καθώς οι Αμερικανικές κυρώσεις απαγόρευσαν την πρόσβαση της στα εργοστάσια της Ταϊβανέζικης κατασκευάστριας ημιαγωγών TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.), η οποία χρησιμοποιεί και Αμερικάνικη τεχνολογία, στις Android εφαρμογές και στις υπηρεσίες της Google καθώς και στην τεχνολογία 5G της Qualcomm. Μετά τις απαγορεύσεις και τις κυρώσεις από τη διοίκηση του Donald Trump, η Κινέζικη εταιρεία είδε την επιχείρηση consumer να συρρικνώνεται και τις πωλήσεις να πέφτουν κατακόρυφα για τέσσερα τουλάχιστον συνεχόμενα τρίμηνα.

Η εταιρεία, για να σώσει ότι μπορούσε, πούλησε το sub-brand Honor σε μία κοινοπραξία της οποίας ηγείται μία κρατικής εταιρεία στην Shenzhen πριν από περίπου έναν χρόνο, απελευθερώνοντας την από τους περιορισμούς και τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Honor μπορεί πλέον να αγοράζει εξαρτήματα από προμηθευτές όπως η Qualcomm όπως δήλωσε πριν λίγο καιρό ο CEO της εταιρείας, George Zhao. Η επιτυχία του spin-off λειτούργησε ενθαρρυντικά, με την Huawei τώρα να αναζητά νέες συνεργασίες για να διατηρήσει το τμήμα «consumer» ζωντανό. Οι μηχανικοί της Huawei έχουν ήδη ξεκινήσει να επανασχεδιάζουν τα κυκλώματα ορισμένων smartphones της που είχαν στο εσωτερικό τους SoCs από την HiSilicon ώστε να μπορούν να δεχτούν στο εσωτερικό τους hardware από τις Qualcomm και MediaTek. Η Huawei ευελπιστεί οι αποστολές των κινητών της τηλεφώνων -μετά τις συμφωνίες με τις άλλες εταιρείες και τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει- σε συνδυασμό με τις αποστολές συσκευών από τρίτους που θα έχουν αδειοδοτηθεί ενδέχεται να φτάσουν τις 30 εκατομμύρια του χρόνου.

Η Huawei προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει έναν τρόπο να κλείσει την «τρύπα» που άφησε το τμήμα consumer electronics (π.χ. smartphones) που έχει πλέον καταρρεύσει και το οποίο πέρυσι είχε έσοδα $75,6 δισεκατομμυρίων.

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr