Η Google προειδοποιεί τους χρήστες του Google Drive: χρησιμοποίησέ το ή θα χάσεις τα αρχεία

Η Google προειδοποιεί τους χρήστες του Google Drive: χρησιμοποίησέ το ή θα χάσεις τα αρχεία

Η Google ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγες ώρες μια νέα πολιτική όσον αφορά τους λογαριασμούς Google, και αν και τα περισσότερα media επικεντρώθηκαν στις σημαντικές αλλαγές στα Google Photos, υπάρχει μια σημαντική αλλαγή και στο Google Drive. Με λίγα λόγια, η Google αναφέρει ότι αν ο χρήστης δεν χρησιμοποιήσει για κάποιο χρονικό διάστημα το Google Drive, δηλαδή δεν εισέλθει στο λογαριασμό του, μπορεί να ξεκινήσει να διαγράφει αρχεία.

H Google προωθεί αυτήν την αλλαγή, σαν έναν τρόπο να βάλει τάξη στο Google Drive και να απαλλαχθεί από τα εγκαταλελειμμένα αρχεία, ως αποτέλεσμα των ξεχασμένων λογαριασμών.

Εισάγουμε νέες πολιτικές για τους λογαριασμούς των χρηστών που είναι είτε ανενεργοί, είτε βρίσκονται στο storage limit σε Gmail, Drive και Photos, σε μια προσπάθεια να εναρμονίσουμε τις πρακτικές μας με αυτές της υπόλοιπης βιομηχανίας, αναφέρει η Google, Αν είσαι ανενεργός σε μια ή περισσότερες υπηρεσίες για δυο χρόνια, η Google μπορεί να διαγράψει το περιεχόμενο, αναφέρει η εταιρεία.

Ο πιο απλός τρόπος να διατηρήσεις τα δεδομένα σου, ή να μην βρεθείς μπροστά σε κάποιον τέτοιο κίνδυνο, είναι απλά να επισκέπτεσαι κάποια φορά τα Gmail, Google Drive  και Google Photos. Και επιπλέον, η εταιρεία προειδοποιεί ότι θα προσπαθήσει να προειδοποιεί τους χρήστες πριν διαγράψει τα δεδομένα με τα ανάλογα emails.

Σχετικό θέμα: Κρίμα! Τέλος στον δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο του Google Photos

Πηγή άρθρου: techmaniacs.gr