Η Epic Games εξαγόρασε την Mediatonic, developer του Fall Guys - Epic

Η Epic Games εξαγόρασε την Mediatonic, developer του Fall Guys – Epic

Προσθέτοντας ακόμη έναν δημοφιλή online τίτλο στον κατάλογό της

Ένα από τα διασημότερα live-service multiplayer παιχνίδια του 2020 προσθέτει η Epic Games στο δυναμικό της, καθώς προχώρησε στην εξαγορά της Mediatonic, developer του πετυχημένου Fall Guys: Ultimate Knockout. Αν και οι δύο εταιρείες δεν δημοσίευσαν πληροφορίες της συμφωνίας τους, ξεκαθάρισαν πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή στις υπάρχουσες και επερχόμενες πλατφόρμες που είναι διαθέσιμο.

Όπως είπε ο Dave Bailey της Tonic Games Group:
Στην Tonic Games Group συχνά λέμε πως όλοι αξίζουν ένα παιχνίδι, που είναι φτιαγμένο στα μέτρα τους. Με την Epic, πιστεύουμε πως βρήκαμε κάτι το ιδανικό για εμάς. Μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο στο να φτιάχνουμε και να υποστηρίζουμε παιχνίδια που έχουν θετικό αντίκτυπο και αντέχουν στον χρόνο. Και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι από το να συνεργαστούμε μαζί τους.

Το πλεονέκτημα μιας συνεργασίας μεταξύ Mediatonic και Epic είναι αρκετά ξεκάθαρο, καθώς η Epic (χάρη στο Fortnite) έχει αρκετό απόθεμα για να επενδύσει σε υλικό συνεργασιών, με το Fall Guys να είναι μια ιδανική πλατφόρμα για events όπως και του Fortnite.

Κάτι ανάλογο είπε και ο Paul Croft της Tonic Games Group στη δική του δήλωση:
Πέρα από το κοινό στόχο μεταξύ των ομάδων μας, βλέπουμε μεγάλες πιθανότητες ανάπτυξης με τη συνεργασία μας. Είτε πρόκειται για να κάνουμε τα παιχνίδια μας το καλύτερο δυνατό που μπορεί να είναι, είτε πρόκειται για άλλους developers που παίρνουν το θάρρος να κάνουν κάτι δικό τους, ξέρουμε πως μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Για την Epic, η συμφωνία της Mediatonic είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται για να επιβληθούν στον χώρο του gaming. Το Fortnite είναι μια τεράστια επιτυχία που συνεχώς προσελκύει νέο κοινό ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τους παλιούς παίκτες, οι οποίοι ξοδεύουν και χρήματα. Με αυτό το μοντέλο λειτουργίας, κατάφερε να αποφέρει κέρδη ώστε να εξαγοράσει την Psyonix με το Rocket League και τώρα, βλέπουμε να κάνει το ίδιο με την Mediatonic και το Fall Guys.

Όπως είπε ο Tim Sweeney της Epic σε δική του δήλωση, αυτές οι κινήσεις είναι μέρος της εταιρείας που στοχεύει να δημιουργήσει έναν online κόσμο, όπου οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν μεταξύ τους και να είναι δημιουργικοί.
Είναι γνωστό πως στην Epic επενδύουμε για να δημιουργήσουμε το δικό μας metaverse, με την Tonic Games να έχει το ίδιο όραμα. Όσο προσπαθούμε να φτιάξουμε αυτό το ψηφιακό μέλλον, χρειαζόμαστε ταλέντα που ξέρουν να φτιάχνουν παιχνίδια, περιεχόμενο και εμπειρίες.

  • 1

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr