Η Blue Screen of Death της Microsoft αλλάζει χρώμα από μπλε σε μαύρο, για χάρη των Windows 11 - Windows 11

Η Blue Screen of Death της Microsoft αλλάζει χρώμα από μπλε σε μαύρο, για χάρη των Windows 11 – Windows 11

Και η νέα ονομασία όπως φαίνεται θα είναι Black Screen of Death, έτσι δεν χρειάζεται να αλλάξει ούτε το δημοφιλές ακρωνύμιο BSOD.

Η Microsoft αλλάζει το χρώμα στη γνωστή Blue Screen of Death (BSOD), από μπλε σε μαύρο για τα Windows 11. Η αμερικανική εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει τις νέες αλλαγές σε μία preview έκδοση των Windows 11 την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η Black Screen of Death δεν είναι ακόμη πλήρως ενεργοποιημένη. Η Microsoft αλλάζει όπως φαίνεται το χρώμα σε αυτή την οθόνη, ώστε να ταιριάζει με τις νέες οθόνες σύνδεσης και τερματισμού των Windows 11.

Είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στην BSOD από τότε που η Microsoft πρόσθεσε στα Windows 8 το 2012 μία εικόνα που μοιάζει με το emoticon ενός θλιβερού προσώπου αλλά και τους κωδικούς QR το 2016. Η Microsoft παρουσίασε την BSOD για πρώτη φορά στα Windows 3.0, προσφέροντας έναν τρόπο για επαγγελματίες IT και προσωπικό υποστήριξης να κάνουν διάγνωση σε υλικό και σφάλματα μνήμης. Η BSOD αναφέρει σφάλματα και bugs του πυρήνα των Windows και συνήθως αποθηκεύει κάποια από αυτά τα δεδομένα ώστε να βοηθήσει τους διαχειριστές να αναλύσουν το σφάλμα που προκάλεσε την μπλε οθόνη.

Καθώς η Microsoft μεταβαίνει σε μια μαύρη οθόνη στα Windows 11, η οθόνη θα περιλαμβάνει τις ίδιες λειτουργίες και πληροφορίες με αυτήν που υπάρχει στα Windows 10. Η τρέχουσα preview έκδοση των Windows 11 χρησιμοποιεί μία πράσινη BSOD, ένα χρώμα που χρησιμοποιεί η Microsoft για τις εκδόσεις των Windows Insider από το 2016.

Αρκετοί δεν είναι απολύτως σίγουροι για ποιο λόγο η Microsoft αλλάζει το χρώμα από μπλε σε μαύρο και η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει ακόμη την αλλαγή. Υπάρχουν όμως μερικές θεωρίες. Η Microsoft αναθεωρεί πολλά μέρη των Windows 11, με μια νέα προσέγγιση στο λειτουργικό σύστημα. Είναι πιθανό η αλλαγή να γίνεται επειδή τα Windows 11 περιλαμβάνουν μια γενικότερη οπτική επανασχεδίαση για τον εκσυγχρονισμό του λειτουργικού συστήματος σε βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων κλασσικών τμημάτων όπως το μενού Έναρξη, η Εξερεύνηση Αρχείων και τώρα ακόμη η οθόνη BSOD.  • Haha


    12

Πηγή άρθρου: www.insomnia.gr