Techmaniacs

Huawei P50 Pro δείγματα κάμερας: Φονιάς των iPhone και Galaxy με zoom που δεν έχεις ξαναδεί!

Με αυτόν τον τίτλο ξεκινάει το άρθρο του το phonearena.com, το οποίο συνέλεξε από διάφορες πηγές τα πρώτα δείγματα της κάμερας του Huawei P50 Pro. Η εν λόγω οικογένεια των συσκευών, ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, πριν από λίγες ημέρες και διαθέτουν ένα ριζικά ανανεωμένο ως προς το design σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος.

Πρόκειται για τα πρώτα Huawei flagship smartphones που θα χρησιμοποιήσουν τα Snapdragon chips και πιο συγκεκριμένα τον Snapdragon 888 4G. Ορισμένα μοντέλα του Huawei P50 Pro θα μείνουν στον Kirin 9000, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε περιορισμένες ποσότητες λόγω του trade ban, ενώ πρόκειται για συσκευές που θα εξοπλιστούν με το HarmonyOS. Εκείνο όμως που πραγματικά ξεχωρίζει είναι το σύστημα κάμερας.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Huawei P50 Pro έρχεται με ένα special zoom σύστημα κάμερας. Ωστόσο διαθέτει 3.5x zoom lens τη στιγμή που όλοι ανέμεναν ένα 20x optical zoom lens ή ακόμη και μια λύση continuous zoom. Τι ακριβώς όμως συνέβη εδώ;

64MP “Huawei XD Optics” telephoto-periscope zoom camera

huawei

Το Huawei P50 Pro δεν εξοπλίζεται με οποιονδήποτε 3.5x zoom lens. Αλλά αντίθετα με μια πολύ ικανή 64MP κάμερα, η οποία υποβοηθείται από XD Optics της Huawei και την Huawei XD Fusion Pro image engine. Προσφέρει φωτογραφίες 16MP με 90 mm / 3.5x equivalent f/3.5-aperture lens, OIS και PDAF. Το zoom πηγαίνει πάνω από 3.5x. Φθάνει το 100x, το οποίο είναι της ίδιας τάξεως με άλλα 100x καμεροκινητά.

Η μαγεία όμως ξεδιπλώνεται στο εύρος 5-20x, όπου οι επιδόσεις της κάμερας είναι αντίστοιχες ή και ξεπερνούν τις dedicated 5-10x periscope zoom κάμερες που συναντούμε σε συσκευές, όπως το Huawei P30 Pro, Huawei P40 Pro+, το Xiaomi Mi 11 Ultra ή το Galaxy S21 Ultra.

Η 64MP periscope telephoto camera φέρνει τα απομακρυσμένα αντικείμενα κοντά, ενώ τα HUawei XD optics βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα της φωτογραφίας. Με ως 200x Zoom range, μπορείς πάντα να λάβεις μια καθαρή και σταθερή φωτογραφία, αναφέρει η Huawei.

Οι φωτογραφίες και τα δείγματα έρχονται από ποικίλες πηγές του Weibo και δείχνουν απίστευτο supersampling σε συνδυασμό με sensor cropping και δυνατό post processing. Όλα αυτά λειτουργούν σε συνεργασία για να μετατρέψουν μια φωτογραφία με 10x digital zoom στα 16MP σε μια εξαιρετική εικόνα, που με κάποιον τρόπο θα συνδυάζει και δεδομένα από τον 64MP tele αισθητήρα, μια φωτογραφία ικανή να συγκριθεί με τηλέφωνα που έχουν καλύτερες zoom δυνατότητες στα χαρτιά.

Στο βίντεο, το Huawei P50 είναι σε θέση να λάβει μια 10x digital zoom φωτογραφία και να την μετατρέψει σε μια 16MP 10x φωτογραφία που κοντράρει άνετα άλλες 10x optical zoom κάμερες. 

Είναι δύσκολο να πεις τι ακριβώς συμβαίνει και τι είδους processing λαμβάνει χώρα. Αλλά, ανεξάρτητα ποιος ακριβώς είναι αυτός ο συνδυασμός hardware και software που προσφέρει τόσο εκπληκτικά αποτελέσματα, η Huawei έχει καταφέρει να μας δείξει ένα απίστευτο camera feature, αυτή τη φορά με την βοήθεια επακριβών υπολογισμών, αντί για raw hardware power.

Σε αυτό το set δειγμάτων, αυτή τη φορά από το DxOMark, μπορούμε να δούμε πως το Huawei P50 Pro ξεπερνά τα Mi 11 Ultra και Mate 40 Pro+. Το P50 Pro, παρουσιάζει καλύτερη λεπτομέρεια, παρά το γεγονός ότι άλλα τηλέφωνα έρχονται με πιο καλύτερες λύσεις zoom στον κατάλογο των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Ένα άλλο εξαιρετικό επίτευγμα της κάμερας, είναι το blur κατά το zoom in. Βέβαια, δεν θα έχεις το εξαιρετικό αυτό bokeh αν είναι μακριά από το αντικείμενό σου. Στο δείγμα από κάτω βλέπεις μια 10x zoom φωτογραφία, όπου το αντικείμενο δεν βρίσκεται μακριά από την κάμερα. Και το f/3.5 aperture κάνει το bokeh απλά εξαιρετικό.

Είναι μόνο μια μικρή γεύση όλα αυτά, από το φαινόμενο που ονομάζεται Huawei P50 Pro. Ας ελπίσουμε να κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο επίσημα για να μπορέσουμε να το κρατήσουμε στα χέρια μας και να σας μεταφέρουμε τις δικές μας απόψεις.

Πηγή άρθρου: techmaniacs.gr