Γιγαντιαία ηλιακή κηλίδα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή τη Γη και εξακολουθεί να αναπτύσσεται ικανή να εκπέμπει ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις

Γιγαντιαία ηλιακή κηλίδα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή τη Γη και εξακολουθεί να αναπτύσσεται ικανή να εκπέμπει ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις

ΚΛΟΙΟΣ. – 25 Ιούν 2022 – 6:54Το διάβασαν:
189

Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

TYLER DURDEN

Συγγραφέας της Katabella Roberts μέσω των The Epoch Times,

Μια ταχέως αναπτυσσόμενη γιγάντια ηλιακή κηλίδα που μπορεί να εκπέμπει ηλιακές εκλάμψεις έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος τις τελευταίες ημέρες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στραμμένη προς τη Γη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι ηλιακές κηλίδες είναι σκοτεινές περιοχές ισχυρών μαγνητικών πεδίων στην επιφάνεια του ήλιου. Φαίνονται σκοτεινά επειδή είναι πολύ πιο κρύα από άλλα μέρη της επιφάνειας του ήλιου, αφού σχηματίστηκαν σε περιοχές όπου τα μαγνητικά πεδία είναι ιδιαίτερα ισχυρά,  σύμφωνα με τη NASA .

Λόγω του ισχυρού μαγνητικού πεδίου, η μαγνητική πίεση αυξάνεται ενώ η περιβάλλουσα ατμοσφαιρική πίεση μειώνεται, με αποτέλεσμα χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Οι ηλιακές κηλίδες σχετίζονται επίσης με εκρηκτικές διαταραχές, όπως ηλιακές εκλάμψεις, οι οποίες είναι εκρήξεις ακτινοβολίας που κινούνται γρήγορα, και εκτοξεύσεις μάζας στεμμάτων (CMEs), όταν μεγάλες μάζες πλάσματος και πολύ μαγνητισμένα σωματίδια εκτινάσσονται βίαια από τον ήλιο. Οι εκλάμψεις κινούνται με την ταχύτητα του φωτός και χρειάζονται περίπου οκτώ λεπτά για να φτάσουν στη γη, ενώ τα CME μπορεί να χρειαστούν τρεις έως τέσσερις ημέρες για να φτάσουν στη γη.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη ηλιακή κηλίδα που σημειώνεται από τους ειδικούς είναι γνωστή ως AR3038.

«Χθες, η ηλιακή κηλίδα AR3038 ήταν μεγάλη. Σήμερα, είναι τεράστιο» , έγραψε  την Τετάρτηο Τόνι Φίλιπς, ο συγγραφέας του SpaceWeather.com 

«Η ταχέως αναπτυσσόμενη ηλιακή κηλίδα διπλασιάστηκε σε μέγεθος μέσα σε μόλις 24 ώρες», πρόσθεσε ο Phillips.

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι το μαγνητικό πεδίο που περιβάλλει το AR3038 θα μπορούσε δυνητικά να εκτοξεύσει ηλιακές εκλάμψεις κατηγορίας Μ ή μεσαίου μεγέθους εκλάμψεις προς τη Γη.

Φωτογραφίες από το Solar Dynamics Observatory της NASA που τραβήχτηκαν στις 22 Ιουνίου δείχνουν τον ήλιο με πολλές ηλιακές κηλίδες, με το AR3038 να φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλο αφού εξελίχθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η ηλιακή κηλίδα έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος κάθε μέρα τις τελευταίες τρεις ημέρες και είναι περίπου 2,5 φορές το μέγεθος της Γης, είπε ο C. Alex Young, αναπληρωτής διευθυντής επιστήμης στο τμήμα Ηλιοφυσικής Επιστήμης στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA,   σε ένα email στις ΗΠΑ . Σήμερα.

«Κανένας λόγος ανησυχίας»

Ωστόσο, ο Rob Steenburgh, επικεφαλής του Γραφείου Προβλέψεων Διαστημικού Καιρού της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται πανικός, σημειώνοντας ότι οι ηλιακές κηλίδες μεγαλώνουν φυσικά σε μέγεθος.

«Αυτό κάνουν οι ηλιακές κηλίδες», είπε στο USA Today. «Με τον καιρό, γενικά, θα αυξηθούν. Περνούν από στάδια και μετά φθείρονται».

Ο Young σημείωσε επίσης ότι ενώ η ηλιακή κηλίδα παράγει εκλάμψεις, «δεν έχει την πολυπλοκότητα για τις μεγαλύτερες εκλάμψεις» και υπάρχει μόνο 30 τοις εκατό πιθανότητα να δημιουργήσει εκλάμψεις μεσαίου μεγέθους. Οι πιθανότητες να δημιουργήσει μεγάλες φωτοβολίδες είναι ακόμη μικρότερες στο 10%, είπε ο ειδικός.

Ο W. Dean Pesnell, ο επιστήμονας του έργου του Solar Dynamics Observatory, προσέφερε επίσης τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, λέγοντας στη δημοσίευση ότι το AR3038 είναι μια «μέτρια ενεργή περιοχή» που «δεν έχει αναπτυχθεί ασυνήθιστα γρήγορα και εξακολουθεί να είναι κάπως μικρό σε έκταση.”

Από τις 22 Ιουνίου, το Διαστημικό Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (SWPC), το οποίο παρακολουθεί τις ηλιακές εκλάμψεις, δεν έχει εκδώσει καμία προειδοποίηση για αυτές.

Ωστόσο, εάν οι ηλιακές εκλάμψεις, όπως μια ηλιακή έκλαμψη κατηγορίας X1 απελευθερωθούν από τον ήλιο, μπορούν ενδεχομένως να δημιουργήσουν  διακοπές  στους δορυφόρους επικοινωνίας και στα καλώδια μεγάλων αποστάσεων εδώ στη γη, προκαλώντας όλεθρο στο παγκόσμιο διαδίκτυο.

Ένας άλλος ειδικός, ο Andrés Muñoz-Jaramillo, επικεφαλής επιστήμονας στο SouthWest Research Institute στο Σαν Αντόνιο, τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εξηγώντας: «Θέλω να τονίσω ότι δεν χρειάζεται πανικός» και ότι οι ηλιακές κηλίδες «συμβαίνουν όλη την ώρα.”

«Είμαστε προετοιμασμένοι και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προβλέψουμε και να μετριάσουμε τις επιπτώσεις τους. Για τους περισσότερους από εμάς, δεν χρειάζεται να χάνουμε τον ύπνο μας εξαιτίας αυτού», είπε  ο Muñoz-Jaramillo.

zerohedge.com

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πηγή άρθρου: www.triklopodia.gr