Φωτογράφος απαθανάτισε εκπληκτικές εικόνες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) καθώς αυτός περνούσε μπροστά από τον Ήλιο!

Φωτογράφος απαθανάτισε εκπληκτικές εικόνες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) καθώς αυτός περνούσε μπροστά από τον Ήλιο!

Αυτές οι εικόνες της σιλουέτας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μπροστά από τον Ήλιο, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές!

Ειδικότερα, ο φωτογράφος Jamie Cooper, ο οποίος είναι ενθουσιώδης ερασιτέχνης αστρονόμος, τράβηξε μερικές εκπληκτικές εικόνες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ως σιλουέτα μπροστά από τον Ήλιο.

Μάλιστα, ο Cooper τράβηξε τις εικόνες αυτές από τον κήπο του στην Αγγλία.

Είχε υπολογίσει ότι υπήρχε η πιθανότητα ο ISS να είναι ορατός πάνω από το σπίτι του στο Whilton, κοντά στο Daventry του Northamptonshire, το πρωί της 17ης Ιουνίου 2022.

Υπάρχει μια πολύ στενή ζώνη με πλάτος περίπου τρία μίλια, όπου ο Διαστημικός Σταθμός και ο Ήλιος και εμείς, θα είμαστε όλοι σε μια ευθεία γραμμή. Είχα ελέγξει τα δεδομένα τρεις ημέρες πριν και επρόκειτο να περάσει δίπλα από το σπίτι μου. Μετά τον έλεγχο που έκανα την προηγούμενη ημέρα, είδα ότι επρόκειτο όντως να περάσει πάνω από το σπίτι μου, οπότε ήμουν τυχερός.

Εξηγεί ο ίδιος

Μια βιντεοκάμερα υψηλής ταχύτητας και ένα τηλεσκόπιο, ήταν εκείνα που βοήθησαν στη λήξη ολόκληρης της διέλευσης του ISS μπροστά από τον Ήλιο, στις 10:22 BST (12:22 ώρα Ελλάδος).

Να επισημάνουμε βέβαια, πως το γεγονός αυτό διήρκεσε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Ο ISS βρισκόταν σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων (250 μίλια) πάνω από το σπίτι του Cooper και ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 27.300 χιλιομέτρων/ώρα (17.000 μίλια/ώρα).

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Cooper, η βιντεοκάμερα υψηλής ταχύτητας που διαθέτει, τραβούσε 80 καρέ το δευτερόλεπτο, σε σύγκριση με τις κοινές βιντεοκάμερες, όπου η ταχύτητά τους συνήθως φτάνει ως 25-30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Αυτή ήταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χαθεί. Τράβηξα ολόκληρη τη διέλευση, που διήρκεσε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, χρησιμοποιώντας μια βιντεοκάμερα υψηλής ταχύτητας ZWO ASI290MM, καταγράφοντας 80 καρέ το δευτερόλεπτο, διαρκείας 1 χιλιοστού του δευτερολέπτου.

Είναι σημαντικό να πω ότι χρησιμοποιώ ένα ειδικό τηλεσκόπιο με φίλτρο, καθώς δεν πρέπει επ’ ουδενί να κοιτάζετε τον Ήλιο χωρίς φίλτρο, αφού αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη τύφλωση.

Μπορείτε να δείτε μεγαλύτερο δείγμα της δουλειάς του Jamie Cooper, στο λογαριασμό του στο Instagram.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Δες την εβδομαδιαία μας φωτογραφική εκπομπή Angle of View στο YouTube ή άκουσε την ως Podcast σε Spotify, Google ή Apple!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτεΠηγή άρθρου: www.pttl.gr