Νέα renders, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση

Επίσημα με εξελιγμένο σύστημα κάμερας και τιμή από 1.200 ευρώ


Όπως περιμέναμε, η Huawei ανακοίνωσε τα Huawei Mate 40 Pro και Pro+, με άκρως εξελιγμένη κάμερα αλλά και τιμή από 1.200 ευρώ. Τα νέα μοντέλα έρχονται με αναβαθμισμένη οθόνη, γρηγορότερη φόρτιση και ταχύτατο SoC Kirin 9000 στα 5nm.

Τα Huawei Mate 40 Pro και Pro+ έρχονται με οθόνη 6,76 ιντσών τεχνολογίας OLED, με ανάλυση 2.772×1.344p και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής είναι σημαντικά αυξημένος, στα 240Hz, ενώ και η κυρτότητα της οθόνης στα πλαϊνά έχει φτάσει πλέον στις 88 μοίρες. Παρά όμως την αυξημένη κυρτότητα, οι συσκευές διαθέτουν φυσικά πλήκτρα, αν και υπάρχει και η επιλογή για ψηφιακά πλήκτρα πάνω στην οθόνη.

Τα δύο μοντέλα έχουν μικρά bezel στο πάνω και το κάτω μέρος της συσκευής, με διπλή οπή στα αριστερά για τη selfie κάμερα των 13MP, μαζί με τον αισθητήρα βάθους, ο οποίος είναι σε θέση να βλέπει της κινήσεις των χεριών για πλοήγηση στα μενού. Τα Huawei Mate 40 Pro και Pro+ έρχονται με stereo ηχεία, συνδυασμένα με τη δόνηση του linear motor για πιο ζωντανή εμπειρία ήχου (κάτι αντίστοιχο με το σύστημα στα smartphones της Sony).

Η μεγαλύτερη βάση, όπως περιμέναμε, δόθηκε στις κάμερες των συσκευών. Το Huawei Mate 40 Pro έρχεται με τετραπλό σύστημα κάμερας, με κύριο αισθητήρα 50MP, αλλά με το ίδιο μέγεθος 1/1.28” όπως στο P40 Pro. Ο κύριος αισθητήρας έχει omnidirectional autofocus και f/1.9, αλλά και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. To μέγεθος τω pixel ανέρχεται στα 1.22μ. Στο βίντεο, ο κύριος αισθητήρας μπορεί να τραβήξει έως και 4K στα 60fps, αλλά και slow-motion 480fps σε FHD ανάλυση. Επίσης, υπάρχει η λειτουργία για 3.840fps, σε ανάλυση 720p.

Το σύστημα κάμερας συνοδεύεται από ultrawide αισθητήρα 20MP με f/1.8, με φακό free form για λιγότερη παραμόρφωση. Η Huawei εξοπλίζει τα νέα της μοντέλα με τον περισκοπικό φακό των 125mm με ανάλυση 12MP. Αυτό προσφέρει 5x μεγέθυνση στην κύρια κάμερα, ενώ έρχεται και με OIS. Μαζί, υπάρχει και το σύστημα για Laser Autofocus. Το Mate 40 Pro+ έρχεται με ακόμα πιο ενισχυμένο zoom, καθώς προσφέρει έναν επιπλέον περισκοπικό φακό με 8MP αισθητήρα που φτάνει έως και 10x οπτικό ζουμ.

Στο εσωτερικό των Huawei Mate 40 Pro και Pro+ βρίσκομαι το SoC Kirin 9000, το πρώτο Android SoC κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 5nm, όπως τα νέα iPhone 12. Η CPU αποτελείται από τέσσερις Cortex-A77 πυρήνες, εκ των οποίων ένας είναι χρονισμένος στα 3.13GHz, αλλά και τέσσερις Cortex-A55. Η GPU Mali-G78 έρχεται με 24 πυρήνες, το ανώτερο που μπορεί να φτάσει δηλαδή, ενώ έχουμε και δύο NPU πυρήνες Big Core. Επίσης, υπάρχει και ενσωματωμένο 5G modem, καθώς και υποστήριξη για WI-Fi 6+.

H μπαταρία των νέων μοντέλων ανέρχεται στα 4.400mAh με υποστήριξη γρήγορης ασύρματης φόρτισης στα 66W και γρήγορης ασύρματης φόρτισης στα 50W, με υποστήριξη reverse charging. Τα Huawei Mate 40 Pro και Pro+ υποστηρίζουν το Huawei M Pen 2. To Huawei Mate 40 Pro θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με 8GB μνήμης RAM και 256GB εσωτερικής μνήμης με τιμή 1.200 ευρώ. Αντίστοιχα, το Huawei Mate Pro+ θα κυκλοφορήσει με 12GB RAM και 256GB εσωτερικού χώρου με τιμή 1.400 ευρώ. Η κυκλοφορία τους αναμένεται στις 9 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί πως το Pro+ μοντέλο έρχεται μόνο σε μαύρο και άσπρο χρώμα, με κεραμική επίστρωση στην πλάτη. Να θυμίσουμε πως τα νέα μοντέλα δεν έχουν υπηρεσίες Google Play.

Πηγή άρθρου: techblog.gr